08. desember 2014 (endret 19. desember 2014)
Psykologforeningen vil styrke samspillet mellom forskning og klinikk og gjøre det mer attraktivt for psykologer å velge forskerkarrierer. Første skritt på veien ble tatt 4. desember da Sentralstyret for første gang vedtok forskningspolitiske mål.
Fagsjef Andreas Høstmælingen sier det er nødvendig å forsterke forskningsinnsatsen for å kunne ivareta samfunnets behov for psykologisk kompetanse.
– Ved å vedta forskningspolitiske mål har vi forpliktet oss til å prioritere forskningspolitikk sterkere enn før, blant annet ved å jobbe for økt finansiering av psykologisk forskning, sier fagsjef Andreas Høstmælingen.
Andreas Høstmælingen. Foto: Arne Olav Hageberg
Psykologforeningen mener at det må satses på forskning på en rekke områder, blant annet med utgangspunkt i problemstillinger som:
Last ned dokumentet: Psykologforeningens forskningspolitiske mål
Psykologforeningen tar også til orde for at det opprettes flere stillinger ved universiteter og andre forskningsinstitusjoner, stillinger som er koblet direkte på helseforetakene og andre psykologarbeidsplasser. Høstmælingen sier det er behov for flere psykologer med veilederkompetanse på forskning, blant annet i helseforetakenes FOU-avdelinger for å sikre klinisk relevant forskning av høy kvalitet.
I tillegg skal det tas et tak for å gjøre det attraktivt for psykologer å tilegne seg forskerkompetanse.
– Lønn for psykologer/psykologspesialister som jobber som forskere, bør være konkurransedyktig, understreker Høstmælingen.
Omid V. Ebrahimi gir oss svar om psykisk helse under pandemien og bruker forskerblikket når han møter pasienter på klinikken.
Rekk opp hånda de som mener de kjenner hovedstadsprosessen bedre enn Psykologforeningens tillitsvalgte, Birgit Aanderaa.
Parforholdet kan være en viktig drivkraft i bedringsprosesser ved spiseforstyrrelser, fremgår det av marsutgaven av Psykologtidsskriftet.
Siri Næs stakk hodet fram for «den gylne regel», og se – det sitter der ennå.
På samme dag Norge skrev under på en erklæring om å prioritere psykisk helse, er det trist å være vitne til utviklingstrekk som peker i en annen retning enn «raushet» - tema for Verdensdagen 10. oktober.
– Minst tre ting må være på plass for at pakkeforløpene for psykisk helse skal fungere etter hensikten, sier visepresident i Psykologforeningen, Heidi Svendsen Tessand.
Emneord: forskning , spesialisthelsetjenesten
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.