10. oktober 2014 (endret 17. oktober 2014)
Barn og unge stod i sentrum da psykologstudenter i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø inntok gatene på Verdensdagen for psykisk helse.
Rundt regnet 70 000 barn i alderen tre til 18 år − tilsvarende innbyggerantallet i Kristiansand − trenger behandling for psykiske vansker.
I Oslo, foran fra v: Tonje Anett Homb, Signe K. Owren, Tonje Kvande, Emily Davidsen. Bak fra v: Helena Svendenborg, Julius Aas, Anna Garås og Maren Kopland.
– Det er på tide at denne helseutfordringen får enda større oppmerksomhet enn den har fått til nå. God psykisk helse er grunnleggende for å klare seg godt i samfunnet; i barnehagen, på skolen og i arbeidslivet.
Det sier representant for Psykologforeningens studentpolitiske utvalg ved Universitetet i Oslo, Signe Krohg Owren.
Hun sier gode oppvekstvilkår for barn og unge er noe av det studentene ved profesjonsstudiet i psykologi brenner aller mest for.
I Tromsø: Lars-Petter Røed, Maiken Tingvold og Jørgen Edvin Westgren
Owren er en av fanebærerne for Psykologforeningens hovedsatsingsområder Barneløftet på Verdendsagen. Budskapet lyser i en tverrpolitisk fargepalett fra trykkferske t-skjorter og brosjyrer, og er solid forankret i statistikk fra Statens institutt for folkehelse . Psykiske lidelser er folkehelseutfordring nummer én blant barn og unge.
I Trondheim fra v: Bernt Molnes, Line Høgli, Lisbet Frang, Erling Ekelund, Andrea Andersen, Svanhild Telnes, Marita Høydal.
Forebygging for barn og unge, eller Barneløftet, ble vedtatt som politisk hovedsatsingsområde på Psykologforeningens landsmøte i 2013.
Målet er at Barneløftet skal realiseres blant annet ved å gi alle mennesker som arbeider med barn, offentlig tilbud om støtte og veiledning og tilgjengelig fagkunnskap.
I Bergen fra v: Margrete H. Hugaas Line Molander Runa Notøy Simen M. Ekelund Silje Schevig Silje T. Johansen
Voksne som har med barna å gjøre til daglig, må kunne gjenkjenne et sårbart barn og gi hjelp. Det betyr at kommunene der barna bor, må tilsette fagfolk som kan akkurat det, og som kan arbeide tverrfaglig med alle instanser som har ansvar for barn, lyder Psykologforeningens holdning.
Synet på hva psykologer kan bidra med på skolene er litt snevert, mener PPT-leder Andrea Kanavin Grythe. I en ny rapport forklarer hun hvordan de kan hjelpe elever gjennom klassekameratene og lærerne deres.
Her finner du eksempler på hvordan PPT følger opp elever og ansatte i grunnskolen. Historiene er hentet fra virkeligheten, men personene er anonymiserte.
Bare 16 prosent vurderer tilgjengeligheten til psykisk helsehjelp i egen kommune som god, viser tall fra Helsepolitisk barometer for 2019.
Jeg er et vandrende genetisk eksperiment: Jeg er enegget tvilling. Det er ingen tvil om at genene er viktige, men genene kan ikke oppdra barna våre. Det er det bare vi foreldre som kan gjøre.
Hvordan bidrar samfunnspsykologer til å skape et bedre samfunn? Om Book of Mormon, «generasjon prestasjon» og Guds død.
Vi er glade for tilleggsbevilgningen til psykologer i kommunene, men statsbudsjettet for 2019 er først og fremst nøytralt og viderefører etablerte satsinger. Vi ser få tydelige prioriteringer.
Emneord: barn og unge
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.