04. april 2011 (endret 05. april 2011)
Psykiske plager som angst- og depresjon, søvnvansker og redusert mestring er et betydelig folkehelseproblem i Norge, men mindre enn i andre land og nivået er stabilt. Det framgår av Folkehelseinstituttets nye rapport Psykisk helse i Norge. Tilstandsrapport med internasjonale sammenligninger.
– Over tid ser det ut til at nivået av betydelige psykiske plager i befolkningen er relativt stabilt, sier forsker Ragnhild Bang Nes ved Folkehelseinstituttet.
Rapporten viser ikke vesentlige forskjeller mellom helseregionene i Norge, og heller ikke mellom bosted (by-land).
Av de som har deltatt i undersøkelsen rapporteres det blant annet at:
Datamaterialet er hentet fra Statistisk sentralbyrås (SSB) levekårsundersøkelse med temaet helse, omsorg og sosial kontakt i 2008. Dette er en landsrepresentativ undersøkelse hvor ca. 10 000 individer over 16 år blir trukket fra SSBs demografi- og befolkningsdatabase BEBAS.
Last ned Rapport 2011:2 Psykisk helse i Norge. Tilstandsrapport med internasjonale sammenligninger.
Omid V. Ebrahimi gir oss svar om psykisk helse under pandemien og bruker forskerblikket når han møter pasienter på klinikken.
Parforholdet kan være en viktig drivkraft i bedringsprosesser ved spiseforstyrrelser, fremgår det av marsutgaven av Psykologtidsskriftet.
«Komplisert sorg» er blitt en del av WHO´s diagnosemanual. I augustutgaven av Psykologtidsskriftet vender Atle Dyregrov tommelen opp, men mener barn og unge som sørger ikke blir godt nok ivaretatt.
Redaksjonen i tidsskriftet Psykologi klinker i juniutgaven til med temanummer om psykoanalysens plass i et moderne helsevesen.
Forskning om kvalitet på kartleggingsverktøy og diagnosedebatt om personlighetsforstyrrelser. Aprilutgaven av Psykologtidsskriftet er i handelen.
Plastponnier som utfordrer kjønnsidentiteten og forskerkritikk av oppfatningen om at unge jenters psykiske helse stadig forverres. Februarutgaven av Psykologtidsskriftet er i handelen.
Emneord: forskning
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.