Setter psykisk helse på dagsordenen

Karin Yrvin

Karin Yrvin

”Psykisk helse er like viktig som fysiske helse, for det enkelte individ og for samfunnet. Vi må snakke mer om det, behandle mer og forebygge mer”. Det skriver Arbeiderpartiet på sin hjemmeside.- Gledelige signaler, sier Tor Levin Hofgaard.

- Jeg tar utspillet fra Arbeiderpartiets velferdsutvalg som et positivt tegn på at regjeringspartiet vil prioritere psykisk helse på en helt ny måte. Jeg noterer at utvalget er opptatt av tidlig intervensjon og lavterskeltilbud til hele befolkningen, samtidig som forebygging blir fremhevet. Dette er gledelige signaler, og helt i tråd med Psykologforeningens mål, sier president Tor Levin Hofgaard.

Velferdsutvalgets utspill er signert stortingsrepresentantene Karin Yrvin, Hadia Tadjik og nesetleder i Helse- og omsorgskomiteen, Thomas Breen. De tre lover at Arbeiderpartiets kommende partiprogram skal ha et tydelig fokus på psykisk helse.

De tre understreker at de vil sikre tidlig intervensjon ved angst og depresjon,, ved å ha lavterskeltilbud som dekker hele befolkningen.

-Vi vil ha et robust psykisk helsevern i kommunene og bedre offentlig oversikt over ventelistetilstanden for avtalepsykologer. Vi er også opptatt av valgfriheten innenfor psykisk helsevern, pasienter må i større grad kunne velge behandler og –metode, skriver de tre.

Gå til kommentaren Abeiderpartiet setter psykisk helse på dagsordenen.

Emneord: forebygging

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.