Ruspasienter savner psykolog og lege

Ruspasienter savner bedre tilgang på psykolog og lege. Halvparten mener behandlingen er for lite tilpasset egne behov, men de fleste opplever at de blir møtt med respekt, framgår det av en ny rapport fra Kunnskapssenteret.

Mer enn 50 prosent av de spurte svarte at de «ikke i det hele tatt», «i liten grad» eller «i noen grad» har hatt tilfredsstillende tilgang til psykolog eller lege.

– Over seks av ti svarte det samme på spørsmålet om de har fått hjelp med sine psykiske eller fysiske plager, forteller prosjektleder og forsker Mona Haugum i Kunnskapssenteret.

Les intervju med Haugum og last ned rapporten fra Kunskapssenterets nettside.

Rom for forbedringer

Rundt halvparten svarte at de «ikke i det hele tatt», «i liten grad» eller «i noen grad» syntes at informasjonen om behandlingen er tilfredsstillende, at de har innflytelse på behandlingen og at den er tilpasset pasientens behov.

– De fleste temaene som undersøkelsen tar for seg, tyder på at det er stort rom for forbedringer innen den spesialiserte rusbehandlingen, sier Haugum.

Tommelen opp

På andre områder vender ruspasientene tommelen opp. Åtte av ti pasienter (83 prosent) svarte at de i stor eller i svært stor grad har følt seg trygge ved institusjonen. Nesten like mange (79 prosent) svarte at de i stor eller i svært stor grad har blitt møtt med høflighet og respekt av behandlerne og personalet. Nesten like mange svarte at institusjonen tok godt imot dem.

– Disse resultatene støttes av pasientenes fritekstkommentarer, hvor gode samtaler og relasjoner med ansatte blir nevnt som positivt og viktig. Men pasientene opplever også at personalet har negative holdninger til dem, sier Haugum.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.