Ruslidelse øker sannsynligheten for reinnleggelse

Forekomst av ruslidelse kombinert med annen hovedtilstand øker sannsynligheten for reinnleggelse i psykisk helsevern. Behandling av rusproblemer blir dermed viktig dersom man ønsker å redusere antall reinnleggelser, heter det i Helsedirektoratets nye rapport Pasienter i det psykiske helsevernet 2009.

Helsedirektoratet har kartlagt alle pasienter som ble behandlet for psykiske lidelser i Norge i 2009. Kartleggingen er samlet i rapporten Pasienter i det psykiske helsevernet i 2009.

– Ved å kartlegge behandlingsforløpet for den enkelte pasient, kan vi se forbruksmønster for ulike pasientgrupper. Dette gir oss mulighet til å vurdere hvorvidt forløp og ressursinnsats er hensiktsmessig og tilpasset pasientgruppens behov, sier avdelingsdirektør Arne Johannesen i Helsedirektoratet.

Blant funnene:

  • Det ble behandlet cirka 165.000 pasienter i psykisk helsevern for voksne, 68 prosent i poliklinikkene.
  • I barn og ungdomsgruppen ble det behandlet cirka 52.000 pasienter, flere gutter (57 prosent) enn jenter (43 prosent).
  • Om lag 20 prosent av pasienter innlagt til døgnbehandling i det psykiske helsevernet for voksne ble tvangsinnlagt minst én gang i 2009. Dette utgjorde i overkant av 5.000 pasienter. Flere menn enn kvinner ble tvangsinnlagt, men tvangsinnlagte kvinner hadde i gjennomsnitt flere tvangsinnleggelser.
Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.