Psykisk helse skal inkluderes gradvis

Jonas Gahr Støre.

Jonas Gahr Støre.

Helseministeren vil ha flere faste psykologer i kommunene og ønsker seg flere psykologer som jobber forebyggende og tverrfaglig. Det uttalte han på Stortinget 30. april etter en interpellasjon fra Line Henriette Hjelmdal (KrF).

Hjelmdal etterlyste finansieringsmidler slik at samhandlingsreformen også kan gjøres gjeldende for området psykisk helse, noe som ikke er tilfelle i dag.

Hjelmdal påpekte blant annet at spesialisthelsetjenesten nå  bygges ned i tråd med intensjonene i samhandlingsreformen, men at dette skjer før kommunene bygger alternative lokale  tilbud. Bekymringer for denne utviklingen er blant annet uttrykt av Mental Helse , Norges største brukerorganisasjon på området.

- Deres bekymring bygger blant annet på at det har skjedd en utflating i antall årsverk på psykisk-helsefeltet i kommunene, påpekte Hjelmdal 

Støre sa at psykisk helse skal inkluderes i finansieringsordningen i samhandlingsreformen, men at det skal skje gradvis.

- Samhandlingsreformen skal bidra til å styrke tilbudet, også for mennesker med psykiske lidelser og rusproblemer. Slik har det vært fra dag én. Regjeringen tar sikte på en gradvis innføring av de økonomiske virkemidlene.

- Vi ønsker flere faste psykologer i kommunene. Derfor viderefører og styrker vi rekrutteringstilskuddet. Flere psykologer skal jobbe forebyggende, grupperettet og tverrfaglig. Her må hele bredden av fagprofesjoner benytte sin kompetanse og spille hverandre gode, sa han.

Les mer på Stortingets sider (sak 5 et stykke ned på siden)

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.