Jonas Gahr Støre:

Psykisk helse er folkehelse

Jonas Gahr Støre.

Jonas Gahr Støre.

Folkehelse er mer enn kosthold og fysisk fostring, hevdet kommunepsykolog Heidi Tessand i et leserinnlegg der hun utfordret helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre til å utvide sin definisjon av folkehelsebegrepet. Tirsdag 15. januar fikk hun et tilsvar av statsråden der han tar til orde for å styrke tilbudet i førstelinjen.

”Psykisk helse en svært viktig del av folkehelsemeldingen som vi nå arbeider for fullt med i departementet mitt. Arbeidet favner de fleste departementene, fordi den viktigste innsatsen for folkehelse skjer utenfor helsetjenesten”, skriver Støre i innlegget Psykisk helse er folkehelse på dagsavisen.no

I sitt innlegg tar Støre til orde for å styrke det forebyggedne psykiske helsearbeidet: "Vi vet at psykiske problemer er en voksende årsak til frafall både fra arbeid og utdanning. Det er en av grunnene til at vi må styrke de tidlige tilbudene der vi lever livene våre: Fastlegen, psykologen, helsestasjonen og skolehelsetjenesten", skriver han.

I innlegget Mer enn trapper tok Tessand til orde for å se fysisk og psykisk helse i sammenheng og intervenere tidlig for å forebygge psykiske lidelser som depresjon, en av de mest belastende og dyreste folkesykdommene i Norge.

Tessand som er fast blogger på psykologforeningen.no , gir i innlegget eksempler fra sitt eget arbeid  som kommunepsykolog i Ski kommune.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.