Oslo møteplass for organisasjonspsykologi

Ståle Einarsen.

Ståle Einarsen.

Tre dager i mai 2015 blir Oslo den viktigste møteplassen for arbeids- og organisasjonspsykologi i Europa. Da vil Psykologforeningen være vertskap for en internasjonal konferanse om tematikken. –Forskning og praksis vil gå hånd i hånd. Vi kommer til å ha et tilbud til «alle», sier konferanseleder Ståle Einarsen.

Det er ennå stund igjen, men den første informasjonen om konferansen til European Association of Work and Organizational Psychology ( EAWOP ) har begynt å sive ut på konferansens egen nettside.  Påmelding vil være mulig fra 2014.

Under overskriften «Respectful and effective leadership - managing people and organizations in turbulent times», er Norsk Psykologforening vertskap for kongressen som arrangeres annethvert år. Einarsen understreker at det både er en stor ære og et stort ansvar å ha hånd om arrangementet. Han sier konferanseledelsen vil anstrenge seg for å komponere et program med stor nytteverdi.

– Her vil man kunne oppdatere seg faglig ved å lytte til state of the art-forelesninger innen felter som ledelse (god og destruktiv), mobbing og teambygging. «Faglig bredde» vil være et stikkord, og både norske og utenlandske forskere vil være godt representert.

Ikke minst vil unge forskere spille sentrale roller:
– Dette vil være stedet for den som vil være á jour med hva som kommer til å røre seg innen arbeids- og organisasjonspsykologien noen få år frem i tid, sier Einarsen.

Han mener at arbeids- og organisasjonspsykologien omfatter noen av de viktigste arenaene folk har for mestring, utvikling og sosial til­hørighet.
– Det gjelder å kjenne sin besøkelsestid. Det blir en stund til Norge får oppgaven som vertsnasjon igjen, sier han.

Ståle Einarsen er professor i arbeids- og organisasjonspsykologi ved Universitetet i Bergen, der han blant annet leder universitetets  forskning om mobbing på arbeidsplassen.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.