Øker innsatsen for studentene

Norsk Psykologforening intensiverer innsatsen for profesjons-
studentene. I våres ble det øremerket ressurser i sekretariatet til formålet, og ved semesterstart inntok Studentpolitisk utvalg (SPU) universitetene med en trykkfersk vervebrosjyre.

SPU-leder Guro Sørevik mener det er viktig å være tidlig ute med ”gjøre sine hoser grønne” hos de nye studentene, per i dag 272 hvert år ved norske utdanningsinstitusjoner.

Flaggskip

- Psykologforeningen har mye å tilby. Ikke minst er Tidsskrift for Norsk Psykologforening et flaggskip, som det eneste vitenskapelige, psykologfaglige tidsskriftet av sitt slag her i landet. Skal man kunne holde seg orientert om det som rører seg av aktuell psykologisk forskning og debatt i Norge, er Tidsskriftet et møst. Gjennom reportasjene, fagartiklene og debattinnleggene der, får jeg kunnskap om den psykologverdenen jeg jo er en del av også som student, sier hun.

Sørevik påpeker at foreningen fra mars i år har egne personalressurser som er øremerket studentfaglige spørsmål. En spesialrådgiver jobber nå for å bedre lønnsvilkårene for psykologstudenter i studierelevant jobb.

Spesialrådgiver Julius Okkenhaug og Hanne Solskinnsbakk og Guro Sørevik i Studentpolitisk utvalg

Spesialrådgiver Julius Okkenhaug og Hanne Solskinnsbakk og Guro Sørevik i Studentpolitisk utvalg

- Etter at profesjonsstudentene har studert noen år, mener vi kunnskapene og ferdighetene de har tilegnet seg, bør avspeiles i lønn. Dette er imidlertid et forhandlingsspørsmål som krever personalressurser, og vi er veldig glade for at sekretariatet prioriterer oppgaven. Vi har kommet en god vei med dette allerede. Ved flere sykehus er det på plass avtaler, men vi er ikke fornøyde før alle psykologstudenter får lønn etter utdannelse, forteller hun.

Innflytelse

Studentpolitisk utvalg er i dag representert ved alle universiteter med profesjonsstudium, dvs. ved universitetene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo samt ved utdanningsinstitusjoner i utlandet. SPU har fast plass i Psykologforeningens sentralstyre, og har således en god mulighet til å influere på foreningens politikk. Studentene sitter også i Nasjonalt profesjonsråd for psykologutdanningen. Rådet er opprettet av Universitets- og høgskolerådet for å samordne høyere utdanning og forskning innenfor psykologifagfeltet.

studentsidene på psykologforeningen.no, kan du lese mer om Studentpolitisk utvalg.

- Det er et privilegium å få jobbe tett med psykologer fra alle fagfelt og med utrolig foreskjellige erfaringer – slik jeg har mulighet til når jeg sitter i Sentralstyret, sier SPU-lederen.

I dag er det cirka 1500 studentmedlemmer av totalt 7000 i Psykologforeningen.

Last ned vervebrosjyren som pdf-fil.

Emneord: student , utdanning

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.