Statsbudsjettet:

Ny regjering – nye muligheter

Det blir opp til den borgerlige regjeringen å gi befolkningen et kommunalt psykisk helsetilbud med høy kvalitet, uavhengig av hvor i landet vi bor. Den rødgrønne regjeringen benyttet ikke anledningen i sitt siste statsbudsjett.

Statsbudsjettet 2014 erkjenner at psykiske lidelser er et omfattende helseproblem, men foreskriver ingen varige løsninger.

– I budsjettet som ble fremlagt av den avgående rødgrønne regjeringen i dag, er det bare tilbud om utrygge penger – og ingen signaler om større planer. Det blir enkelt for en ny regjering å forbedre situasjonen, sier president i Norsk Psykologforening, Tor Levin Hofgaard, i en kommentar.

– Vi forventer at den kommende tilleggsproposisjonen vil vise nye og tydeligere takter, sier han.

Bent Høie.

Bent Høie.

Nestleder i Høyre, Bent Høie, uttalte i sommer at det ikke vil være urimelig å forvente at den nye regjeringen vil sikre 2500 psykologer i norske kommuner. «Det må bli like lett å få time hos psykolog som hos fastlege», lovet Høyre. Og i regjeringserklæringen slår de blåblå fast at de skal benytte både lov, plan og penger for å få realisert denne visjonen.
– Da sier det seg selv at det er skapt forventninger, sier Hofgaard.

Gå til Prop 1. S for Helse- og omsorgsdepartementet

Han minner om at fire år går fort. Arbeidet med å realisere løftene i regjeringsplattformen bør derfor skje fra dag én.
– De bør derfor umiddelbart starte utredning av en fast finansiering av psykologtilbudet i kommunen, sier han.

Hofgaard mener at Solberg-regjeringen må tydeliggjøre i tilleggsproposisjonen at de tar sikte på å presentere en plan for hvordan befolkningen skal sikres et allmenpsykologtilbud som kan virke bredt, og som er både for barn og voksne.
– Bare slik kan de bli den regjeringen som gjør alvor av at det ikke skal være postnummeret ditt som avgjør om du får det gode tilbudet både befolkningen og kommunene ønsker, og slik flere rapporter viser .

Emneord: førstelinjen

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.