05. februar 2013 (endret 07. februar 2013)
Regjeringen foreslår en direkte kobling mellom kvalitetsmål og sykehusøkonomi. En dårlig ide, skriver presidenten i Psykologforeningen i sin blogg på dagensmedisin.no.
Flere internasjonale studier av "Pay-for-Performance" systemer viser at effekten stort sett er kortvarig, eller negativ. 5. februar uttrykker Psykologforeningen sin mening i Stortinget.
Tor Levin Hofgaard. Foto: Arne Olav Hageberg
"No cure, no pay" er stadig mer populært. "Pengene tilbake-garantier" popper opp over alt. Etter sigende skal det få leverandørene til å levere bedre kvalitet, fordi de taper penger på at de ikke får betalt om du ikke er fornøyd. Hvis det funker på REMA, hvorfor skal det ikke funke i helse?
Det korte svaret er: Fordi det faktisk ikke fungerer sånn – det bare ser sånn ut.
Gå til Tor Levin Hofgaards blogg i Dagens Medisin: Nei til sjekkhefte-kvalitet
Rekk opp hånda de som mener de kjenner hovedstadsprosessen bedre enn Psykologforeningens tillitsvalgte, Birgit Aanderaa.
Siri Næs stakk hodet fram for «den gylne regel», og se – det sitter der ennå.
På samme dag Norge skrev under på en erklæring om å prioritere psykisk helse, er det trist å være vitne til utviklingstrekk som peker i en annen retning enn «raushet» - tema for Verdensdagen 10. oktober.
– Minst tre ting må være på plass for at pakkeforløpene for psykisk helse skal fungere etter hensikten, sier visepresident i Psykologforeningen, Heidi Svendsen Tessand.
Psykologforeningens oppskrift for bedre samhandling om psykisk helse for barn og unge: • Forløpsgaranti framfor pakkeforløp • Gode psykologtjenester i kommunen • Lytte til unges egne råd om hva de trenger.
Forandringsfabrikken er ute med råd om god praksis i psykisk helsevern for barn og unge. «Bli kjent for trygghet», lyder ett av dem.
Emneord: spesialisthelsetjenesten
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.