Lederprogram blir nasjonalt tilbud

Lederprogrammet ”Psyk meg opp i ledelse” blir nå et nasjonalt tilbud i samarbeid mellom Nasjonal ledelsesutvikling  og Psykologforeningen. Dermed kan ledere fra hele landet delta, så sant de har psykologbakgrunn innenfor psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling.

Kurset Psyk meg opp i ledelse har siden etableringen i 2008 vært et samarbeid mellom Helse Sør-Øst og Psykologforeningen. Tilbudet er evaluert, og både Psykologforeningen og de andre regionale helseforetakene har sett behov for nasjonal utvidelse av programmet.

Verdibasert endringsledelse

− Det er et stort behov for gode ledere innenfor psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling. Vi trenger ledere som behersker verdibasert endringsledelse og som har god kunnskap om den virkeligheten som tjenesten skal være en del av.

Det sier Psykologforeningens representant i styringsgruppen, fagsjef Anders Skuterud

Nå utvides altså nedslagsfeltet til hele landet. Fra og med det syvende kullet som starter i februar 2013, samarbeider Psykologforeningen med Nasjonal ledelsesutvikling (NLU). NLU drives av de regionale helseforetakene i fellesskap og er en plattform for arbeid med ledelsesutvikling.  

− Samarbeidet er et resultat av svært fornøyde kursdeltakerne og et felles ønske om at tilbudet burde tilbys over hele landet, opplyser initiativtaker og en av kurslederne, Tove Mathiesen.

Økt selvinnsikt

Programmets formål er blant annet å bidra til økt selvinnsikt som leder og øke forståelsen for krav til kunnskapsbasert praksis og behovet for oppfølging av myndighetskrav. Programmet retter også søkelyset mot brukermedvirkning og behov for samhandling. De ulike temaene belyses både gjennom  forelesninger, plenumsrefleksjoner og ved mulighet til å trene på ulike lederutfordringer.

På grunn av programmets interaktive utforming, har hvert kull maksimalt 20 deltakere. Plassene vil bli fordelt mellom helseregionene.

Programmet består av tre todagers samlinger og er godkjent som fritt spesialkurs og vedlikeholdsaktivitet med 16 timer per samling.

Søknadsfrist for dette første nasjonale kullet er 15. november.

Gå til mer informasjon om Psyk meg opp i ledelse.

Emneord: ledelse

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.