23. juli 2011 (endret 24. juli 2011)
”Fra 23. juli er Norge en annen nasjon. I uoverskuelig framtid må vi forholde oss til den grusomme massakren av ungdommer på Utøya og bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet. Det betyr at vi her og nå må tenke på at majoriteten av nasjonens barn kommer til å få høre om, og i ulik grad være opptatt av hendelsene.” Det skriver Atle Dyregrov og Magne Raundalen på nettsiden til Senter for krisepsykologi.
”Bildene og reportasjene fra eksplosjonen og drapene på ungdomsleiren er uvanlig sterke, og mange av dem viser ødeleggelser og skadede mennesker. Det vil være mange bekymrede og triste voksne på tv i dagene som kommer”, heter det i artikkelen Hvordan reagerer barna , som gir konkrete råd om hva foreldre kan si og gjøre for sine barn i forbindelse med tragedien i Oslo og på Utøya.
Barneombudet oppfordrer barn og ungdom til å snakke med foreldre eller voksne de stoler på om tragedien, hvis de er urolige eller ønsker å prate med noen. I artikkelen Hvordan snakke med barn gir ombudet konkrete råd om hvordan foreldre kan kommunisere med barna om hendelsene.
På Helsenorge.no finner du informasjon om reaksjoner på katastrofer.
Mental Helse har økt sin beredskap og fordoblet bemanningen ved sin hjelpetelefon den nærmeste fremtiden. Mental Helse Hjelpetelefonen er der for alle, den er gratis, du er anonym og er åpen hele døgnet. Nummeret er 116 123.
«Ingen skal finne seg i vold fra en partner. Vold dreper kjærlighet.» 25. november er FNs dag for bekjempelse av kjønnsrelatert vold.
Shanti Sachane vil ha flere psykologer til internasjonale kriseområder. Hun lover at de skal bli godt ivaretatt. Hun er en av dem som har ansvar for å gjøre nettopp det.
«Det er ikke vitenskapelig grunnlag for å hevde at mennesker med psykiske lidelser i sin alminnelighet er farligere enn andre.»
Lovendringer som gjelder fra 1. januar skal blant annet hjelpe barn å fortelle om vold og overgrep uten frykt for straff fra foreldrene.
En soleklar medaljevinner. Og fredag 10. november skjedde det: Per Isdal ble tildelt St. Olavs orden for sin kamp mot vold i nære relasjoner.
Emneord: vold
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.