01. mars 2013
Hva skal til for å forebygge depresjon hos barn og unge? Slik lyder ett av spørsmålene som Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten skal forsøke å besvare i et nytt forskningsprosjekt.
Mange barn og unge sliter med psykiske helseproblemer som angst og depresjon, særlig de som er utsatt for ulike risikofaktorer. Derfor skal Kunnskapssenteret lage en oversikt over oppsummert forsking om tiltak som kan forebygge, redusere eller behandle depresjon og angst hos risikoutsatte barn og unge og familiene deres.
Det er Barne-, ungdoms-, og familiedirektoratet (Bufdir) mener at det er behov for en grundig oversikt over det vitenskapelige kunnskapsgrunnlaget om hvilke behandlingstiltak som virker best.
Prosjektet skal gjøres ferdig i løpet av høsten 2013.
Gå til prosjektet:
Synet på hva psykologer kan bidra med på skolene er litt snevert, mener PPT-leder Andrea Kanavin Grythe. I en ny rapport forklarer hun hvordan de kan hjelpe elever gjennom klassekameratene og lærerne deres.
Her finner du eksempler på hvordan PPT følger opp elever og ansatte i grunnskolen. Historiene er hentet fra virkeligheten, men personene er anonymiserte.
Bare 16 prosent vurderer tilgjengeligheten til psykisk helsehjelp i egen kommune som god, viser tall fra Helsepolitisk barometer for 2019.
Jeg er et vandrende genetisk eksperiment: Jeg er enegget tvilling. Det er ingen tvil om at genene er viktige, men genene kan ikke oppdra barna våre. Det er det bare vi foreldre som kan gjøre.
Hvordan bidrar samfunnspsykologer til å skape et bedre samfunn? Om Book of Mormon, «generasjon prestasjon» og Guds død.
Emneord: barn og unge , forebygging
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.