Gratulerer med Verdensdagen for psykisk helse!

Psykolog-
foreningen gratulerer med Verdensdagen for psykisk helse. Ikke minst alle frivillige og kommuner som er med på å dra lasset i lokalmiljøene for å gjøre årets tema – «Se hverandre, gjør en forskjell» – til mer enn et munnhell.

– Vi har alle et ansvar for å skape et miljø som legger til rette for god psykisk helse, og som forebygger mobbing og ensomhet. Det ansvaret har vi i kraft av å være mennesker, og er uavhengig av posisjon og status, sier Psykologforeningens president, Tor Levin Hofgaard.

Han gir honnør til organisasjonen Mental Helse som siden 2003 har koordinert arbeidet med Verdensdagen i Norge i samarbeid med  Helsedirektoratet.

Verdensomspennende

– Mylderet av aktiviteter over hele landet tyder på at organisasjonen har klart å skape et stort engasjement for å demontere tabuer om vårt største folkehelseproblem og samtidig vise hva som skal til for bygge god psykisk helse, sier han.

Tor Levin Hofgaard. Foto: Arne Olav Hageberg

Tor Levin Hofgaard. Foto: Arne Olav Hageberg

Verdensdagen er dagen for Norges største opplysningskampanje om psykisk helse og markeres i over 150 land fra Argentina til Sør-Afrika, fra Yemen til Nederland. Fenomenet så dagens lys i 1992, da World Federation for Mental Health  (WFMH) bestemte at 10. oktober hvert år skal brukes til å fremme bevisstheten om psykisk helse.

På Verdensdagen 2013 er budskapet at vi alle kan gjøre en forskjell i eget og andres liv. Vi blir utfordret til å se menneskene vi omgås daglig, uavhengig om de ansees som venner eller bekjente, heter det på nettsiden til Verdensdagen for psykisk helse som i år har barn og unge som hovedmålgruppe. 

Bondevett

At Verdensdagen har innflytelse, vises ikke minst av at Bondelaget 10. oktober lanserer en egen nettside om psykisk helse i landbruket.

På nettsiden finner du åtte forskjellige intervjuer som gir innblikk i ulike sider ved psykisk helse: Fra bonden med egne erfaringer med psykisk lidelser til fagpersoner fra Rådet for psykisk helse.

Emneord: Verdensdagen

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.