29. oktober 2012
Knut Aarbakke (45) er gjenvalgt som leder i Akademikerne og ser fram til å lede Norges hurtigst voksende hovedorganisasjon i to nye år. Han trekker frem utdannings- og forskningspolitikk og modernisering av offentlig sektor som viktige saker han vil rette særlig oppmerksomhet mot.
- Vi må også få gjort noe med et stivbent lønnsforhandlingssystem i offentlig sektor, sier han.
Knut Aarbakke inntok ledervervet for første gang i 2008 og er nå gjenvalgt for andre gang. Valget var enstemmig. Aarbakke er fra Bergen og er utdannet medieviter fra universitetet der.
Under den gjenvalgte lederen har Akademikerne hatt en kraftig medlemsvekst. Organisasjonen teller nå 13 medlemsforeninger med ca. 175.000 medlemmer. Medlemstallet har vokst med 25 prosent de siste fem årene.
President i Norsk Psykologforening, Tor Levin Hofgaard, fikk fornyet tillit som medlem av Akademikernes styre.
Gå til Akademikernes nettside.
Organisasjonen har de siste ukene også valgt nye forhandlingsledere:
Akademikerne helse: Rune Frøyland (gjenvalg)
Frøyland (59) får forhandlingsansvaret for Akademikernes ca. 17.000 medlemmer i helsevesenet. Han er psykolog fra Universitetet i Oslo og visepresident i Norsk Psykologforening. Frøyland er ansatt i en klinisk stilling ved Østbytunet behandlingssenter.
Akademikerne stat: Rikke Ringsrød (gjenvalg)
Ringsrød (45) får forhandlingsansvaret for Akademikernes ca. 30.000 statsansatte medlemmer. Hun er utdannet sosiolog fra NTNU og er forhandlingsleder i Norges Juristforbund. Hun har tidligere bl.a. vært generalsekretær i samfunnsviterne og etablerer/designer/daglig leder Spire barneklær..
Akademikerne kommune: Anders Kvam (nyvalg)
Kvam (40) får forhandlingsansvaret for Akademikernes ca. 20.000 medlemmer i kommunal sektor. Han er sivilingeniør av utdanning og er forhandlingsleder i Tekna. Kvam har tidligere jobbet i Statens vegvesen og Akershus fylkeskommune.
21. oktober ble det valgt nytt styre i Akademikerne. Representanter for Psykologforeningen var innstilt til flere sentrale verv.
Parforholdet kan være en viktig drivkraft i bedringsprosesser ved spiseforstyrrelser, fremgår det av marsutgaven av Psykologtidsskriftet.
Det har skjedd noe med profesjonsstudiet ved Universitetet i Oslo (UiO): Helsefremmende og forebyggende arbeid har fått mye større plass enn før.
Fra 1. januar 2019 godkjennes individuell veiledning via videokonferanse som en del av psykologenes spesialistutdanning.
– Vi er glade for at regjeringen vil gi kjønnspoeng til psykologstudiet slik at flere menn kan bli psykologer.
«Komplisert sorg» er blitt en del av WHO´s diagnosemanual. I augustutgaven av Psykologtidsskriftet vender Atle Dyregrov tommelen opp, men mener barn og unge som sørger ikke blir godt nok ivaretatt.
Emneord: Akademikerne , forskning , utdanning
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.