20. januar 2014 (endret 22. januar 2014)
Helsedirektoratet inviterer nok en gang norske kommuner til å søke støtte til etablering og drift av oppsøkende behandlingsteam (ACT). Teamene bidrar til færre innleggelser i psykisk helsevern.
Færre innleggelser og redusert antall liggedøgn er blant de positive erfaringene med ACT-team. Det viser en evaluering av 12 -team fra 2012. Evalueringen dokumenterte en signifikant nedgang i bruk av døgnplasser i pasientgruppa som ble fulgt opp av oppsøkende team.
Senest før jul anbefalte forskningsinstituttet Sintef at ACT-team bør være et viktig satsingsområde framover. Hovedgrunnen er at teamene skaper sammenheng mellom kommunale tjenester og spesialisthelsetjeneste for mennesker som ikke makter å oppsøke hjelpeapparatet, eller som ikke selv ser behov for det.
For inneværende år har Helsedirektoratet lagt cirka 53 millioner ligger i tilskuddspotten til ACT-team og organisatoriske forpliktende samhandlingsmodeller innen psykisk helsefeltet.
Søknadsfrist: 17. februar
Gå til mer informasjon om tilskuddsordningen.
ACT-team er et tilbud rettet mot de mest alvorlig syke pasientene. Totalt er det 14 team i Norge i dag, og to nye team er under etablering. Teamene fanger opp behovet for bosted og godt samarbeid mellom ulike forvaltningsnivåer
Rekk opp hånda de som mener de kjenner hovedstadsprosessen bedre enn Psykologforeningens tillitsvalgte, Birgit Aanderaa.
Siri Næs stakk hodet fram for «den gylne regel», og se – det sitter der ennå.
På samme dag Norge skrev under på en erklæring om å prioritere psykisk helse, er det trist å være vitne til utviklingstrekk som peker i en annen retning enn «raushet» - tema for Verdensdagen 10. oktober.
– Minst tre ting må være på plass for at pakkeforløpene for psykisk helse skal fungere etter hensikten, sier visepresident i Psykologforeningen, Heidi Svendsen Tessand.
Psykologforeningens oppskrift for bedre samhandling om psykisk helse for barn og unge: • Forløpsgaranti framfor pakkeforløp • Gode psykologtjenester i kommunen • Lytte til unges egne råd om hva de trenger.
Forandringsfabrikken er ute med råd om god praksis i psykisk helsevern for barn og unge. «Bli kjent for trygghet», lyder ett av dem.
Emneord: førstelinjen , rus , spesialisthelsetjenesten
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.