Fikk pris for fagartikkel om kommunikasjon i ledergrupper

Henning Bang og Thomas Nesset Midelfart.  Foto: Arne Olav L. Hageberg

Henning Bang og Thomas Nesset Midelfart. Foto: Arne Olav L. Hageberg

Organisasjons-
psykologene Henning Bang og Thomas Nesset Midelfart ble 23. mai tildelt Bjørn Christiansens minnepris for 2010. Prisen ble gitt for artikkelen Dialog og effektivitet i ledergrupper i Tidsskrift for Norsk Psykologforening. I artikkelen dokumenterer prisvinnerne at dialogisk kommunikasjon fremmer effektivitet i ledergrupper.

I følge prisvinnerne kjennetegnes dialogisk kommunikasjon av nysgjerrig utforskning av hverandres synspunkter. Partene er innstilt på å lære av hverandre, sette seg inn i hverandres synspunkter og aksepterer forskjellige meninger.

Å tro at man kan lære noe av kollegaene i ledergruppen, vise respekt for hverandre, utforske hverandres synspunkter og å forsøke å bygge på hva andre sier i ledermøter, vil øke ledergruppens sjanse for å skape gode resultater, fremholder Bang og Nesset.

Artikkelen baserer seg på deres studie av 530 ledere fra hele 75 ledergrupper

Bjørn Christiansens minnepris utdeles hvert år som en anerkjennelse for et betydningsfullt faglig bidrag i Tidsskrift for Norsk Psykologforening. Vinnerbidraget må tilfredsstille høye krav både til krav til komposisjon, språklig utforming og faglig stringens.

Priskomiteen har bestått av Monica Martinussen, Karl Halvor Teigen, Frode Thuen, Kirsten Rasmussen, Pål Karlsen og Bjørnar Olsen.

Prisen utgjøres av et pengebeløp på kr 30 000 og et diplom. Prisen ble overrakt 23 mai under en seremoni i Oslo Militære Samfund.

Emneord: Tidsskriftet

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.