Kronikk:

Et bekymret barn trenger ingen diagnose

Å være redd er en naturlig del av det å være barn. Bekymrede foreldre trenger av og til hjelp til å forstå hva det er som plager den lille. Den hjelpen må vi gi uten at vi trenger å sykeliggjøre det levde liv. Les kommunepsykolog Nina Dalens kronikk som stod på trykk i Hallingdølen 11. desember.

Nina Dalen forteller om hvordan hun som kommunepsykolog ofte treffer bekymrede foreldre som trenger hjelp til å forstå hva som plager barnet.  

”Må vi først gi barnet en diagnose, for eksempel kalle bekymringen til Ole for angst, for at han skal få den hjelpen han trenger”, spør Dalen blant annet. Denne holdningen  mener hun kan være en forklaring på at stadig flere barn får diagnostisert psykisk lidelse og at utskriving av medikamenter til barn har økt kraftig.

”…jo flere behandlere vi blir og jo flere vi behandler, jo sykere blir befolkningen. Det vil si at vi lykkes ikke med å forebygge. Behandlingen som tilbys virker ikke. Kanskje er det slik som det er med antibiotika, for mye og for ofte fører til utvikling av behandlingsresistens. Da må vi gjøre noe annet.” skriver Dalen

Gå til kronikken: Et bekymret barn trenger ingen diagnose.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.