11. juni 2013
Kampen mot psykisk helseproblemer styres langt på vei av sykdomstenkning og refusjonstyranni. Det hevder kommunepsykolog og blogger Heidi Tessand i Dagsavisen 11. juni.
Fordi helse ikke først og fremst produseres i helsevesenet, men i familien, barnehagen, skolen og i arbeidslivet, bør heller ikke sykehuslogikken være enerådende for utvikling av helseplaner.
Det er ikke slik at «one size fits all», skriver Tessand i kronikken: Endimensjonalt om psykisk helse
Samhandlingsreformen gir oss en historisk mulighet til å tenke nytt, mener kommunepsykologen.
Ni av ti kommuner mener psykologene hjelper dem å nå viktige helsepolitiske mål.
Regjeringen vi ha flere psykologer i kommunene. Nå kan du søke tilskudd til rekruttering.
God tilgang til psykisk helsehjelp, skepsis til institusjonalisering. Slik lød gjennomgangsmelodien da Norge utvekslet erfaringer med baltiske land om frivillige organisasjoners bidrag til å utvikle psykiske helsetjenester.
Folkehelseinstituttet avliver myten om at folk har lav terskel for å definere «vanlige problemer» som psykiske lidelser de søker hjelp for.
– Vi har fått mye makt med årene. Vi skal forvalte ansvaret vårt med ydmykhet. Vi skal samarbeide med mange andre yrkesgrupper.
Ingen trenger fortelle ordføreren i Lørenskog at det lønner seg med psykolog i kommunen. Hun har erfart det i eget lokalsamfunn. − Folkehelsearbeid er en suksessfaktor, mener hun.
Emneord: førstelinjen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.