Den store psykologprisen er historie

Elisabeth Backe-Hansen, vinner 2013.

Elisabeth Backe-Hansen, vinner 2013.

Etter tre år og like mange norske prisvinnere har testselskapet Pearson Assessment besluttet å avvikle Den store psykologprisen i Sverige og Norge.

Prisen, på 100.000 svenske kroner, har vært et samarbeidsprosjekt mellom Pearson og Psykologforeningen. Den ble delt ut første gang i 2011, under et eget arrangement på Oslo Militære Samfund.  Sommeren 2013 besluttet Pearson å avvikle prisen.

Psykologforeningens bidrag har i første rekke vært å gi legitimitet og status til prisen, samt jurydeltakelse.  Markedssjef Åsa Magander ved selskapets Stockholmskontor forklarer at nedleggelsen av den populære prisen i første rekke er begrunnet i ressursbruk.

– Vi ser nå at vi kan bruke pengene bedre på andre prosjekter, som testutvikling og digitalisering av våre produkter, sier Magander.

Vinnerne av Den store psykologprisen ble plukket ut etter omfattende nominasjonsrunder, der alle medlemmer av psykologforeningen ble invitert til å nominere. Prosessen endte med tre nominerte, som alle tre holdt miniforedrag om sitt arbeid på prisfesten, før vinneren ble kunngjort.

– Den store psykologprisen har gitt oss en mulighet til å løfte frem god psykologisk praksis. Derfor er det synd at den forsvinner. Nå har vårt sentralstyre tatt Pearsons beslutning til etterretning, og vi må dessverre konstatere at denne prisen er historie, sier Psykologforeningens president Tor Levin Hofgaard, som har vært juryens formann.

De norske mottakere av Den store psykologprisen har vært Per Isdal (2011), Arne Holte (2012) og Elisabeth Backe-Hansen (2013).

Gå til intervjuer med prisvinnerne.

Emneord: Psykologprisen

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.