Datagründer ny blogger på psykologforeningen.no

Gaute Godager

Gaute Godager

Han måtte tenke seg om før han sa seg villig til å stikke hodet fram som ny blogger på psykologforeningen.no. Når tidligere spillutvikler, nå psykolog, Gaute Godager likevel sa ja, var det fordi han ved flere anledninger har vært eplekjekk nok til å anklage psykologstanden for å være for usynlig i det offentlige rom.

- Det har sin pris å bryte anonymiteten, men jeg møtte meg selv i døra, sier 41-åringen og trebarnsfaren.

Fra og med april vil han levere månedlige bloggtekster til Psykologforeningens nettside. Inspirasjon til ytringene vil han blant hente fra sin daglige dont i spesialisthelsetjenesten. Han er under utdanning i fordypningen klinisk voksenpsykologi og yter i øyeblikket faglige bidrag i Follo BUP før han fra 1. mai melder overgang til Edwin Ruud DPS på Mysen. CV´n dokumenterer at han ble uteksaminert ved Universitet i Oslo i 2003.

Psykologisk tidsalder

Godager mener vi lever i noe han nærmest vil karakterisere som en psykologisk tidsalder:
- Livet er stappfullt av følelser og handlinger som former bevisstheten. Det pirrer og utfordrer oss: Vi blir grepet og engasjert av debatten om tilregnelighet i kjølvannet av saken mot Anders Behring Breivik. Samtlige av påskens TV-krim hadde sterke islett av psykologisk tematikk. I en av dem ble sågar dissosiativ personlighetsforstyrrelse omtalt.

Psykologforeningens nye blogger mener psykologer har ekspertise på et område som åpenbart har bred appell.
- Den ekspertisen synes jeg får for liten plass i samfunnsdebatten, selv om det finnes hederlige unntak. Nå får jeg anledning til å yte min skjerv, sier han.

Age of Conan

Vissheten om at han skulle bli psykolog, har han hatt lenge. Men da han med laudabilis på eksamenspapiret fra grunnfag ble sendt ut i en langvarig ventetid, ble han spillutvikler og datagründer i stedet. Resultatet ble blant annet Funcom, en av verdens største uavhengige utviklere og utgivere av dataspill.

Storsatsingen Age of Conan ble ikke den suksessen som var forventet, og Godager hoppet av karusellen.

Spill som rus

I dag bruker han gjerne sine kunnskaper om dataspillenes magnetiske tiltrekning på å gi faglige input til fagfeller som behandler spillavhengige.

Han mener spill ofte brukes på samme måte som rus; for å regulere ubehag.

- For noen gutter tror jeg dataspill kan ha samme funksjon som mat har for anorektikere, som bruker kroppen som språk for å skape identitet og kontroll, takle følelser og livsproblemer, sier han.

Nå utvider Godager porten mellom seg og verden.

I bloggteksten Ambivalens, bli min venn kan du lese mer om hans anfektelser.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.