Akademikerprisen til Alexander Cappelen

Alexander Cappelen. Foto: NHH

Alexander Cappelen. Foto: NHH

Professor i økonomi ved Norges Handelshøyskole, Alexander Cappelen, er kåret til årets vinner av Akademikerprisen. Cappelens forskning har gjort adferdsøkonomien til et område som har påkalt internasjonal interesse, mener juryen.

– Cappelen er en forsker som på en forbilledlig måte formidler egne og andres forskningsresultater til publikum, som kronikør, kommentator og artikkelforfatter, sier juryleder Curt  A. Lier.

Selv legger Cappelen vekt på at adferdsøkonomi har introdusert viktige innsikter i økonomifaget, knyttet til begrenset rasjonalitet og sosial motivasjon.

– Å få en pris for å ha bidratt til utviklingen av – og ikke minst formidlingen av – dette fagfeltet er en stor ære, sier prisvinneren.

Cappelen har involvert en lang rekke forskningsdeltakere på tvers av alderstrinn, landegrenser og sosial bakgrunn, og har engasjert studenter og unge forskere til å vise interesse for etikk og økonomisk eksperimentering. I 2010 var Cappelen også en del av den første helnorske samfunnsvitenskapelige forskningsgruppen som ble publisert i Science .

– Et viktig mål for The Choice Lab, forskergruppen jeg har vært med på å bygge opp ved NHH, er å bidra til en bedre kommunikasjon på tvers av fagdisipliner, sier Alexander Cappelen.

Mottakeren av Akademikerprisen får en skulptur av Nico Widerberg og 100.000 kroner i prispenger.

Prisen deles ut på Akademikerkonferansen 30. oktober på Hotel Bristol i Oslo. 

Emneord: Akademikerne

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.