Aktuelt

Kommentar

Hvordan opplever du vilkårene for å kunne yte god behandling i psykisk helsevern eller tverrfaglig spesialisert rusbehandling? Det vil vi gjerne vite, og ber deg svare på en spørreundersøkelse.

Kroppsorientert tilnærming til spiseforstyrrelser

Hvilke muligheter ligger i en kroppsorientert tilnærming til behandling av spiseforstyrrelser? Det får du vite mer om på Psykologikongressen 5.-6. september.  Gå til  påmelding.

The Bergen 4-day treatment mot tvangstanker

Kathrine Mydland-Aas fikk hjelp mot tvangstanker gjennom The Bergen 4-day treatment, utviklet av Bjarne Hansen og Gerd Kvale.  På Psykologikongressen 5.- 6. september får du vite mer.

Hvordan behandle barn utsatt for vold/alvorlig omsorgssvikt?

På Psykologikongressen 5.-6. september forteller Bernadette Christensen og Audun Formo Hay om erfaringer med behandlingsformen MST-CAN. Gå til  påmelding.

Hvordan håndtere «Generasjon prestasjon»?

Hvordan forholde seg til økende psykiske helseplager blant ungdom? Ole Jacob Madsen om «Generasjon prestasjon» på Psykologikongressen 5.- 6. september.  Gå til  påmelding.

Psychodynamic therapy on challenging problems

Vi er stolte over å kunne presentere Nancy McWilliams som en av våre hovedtalere på Psykologikongressen 5.-6. september.  Gå til  påmelding.

Kollegastøtte til personer som mister pasienter i selvmord

På Psykologikongressen 5.-6. september deler Annika Hagermann og Wenche ten Velden Hegelstad, sine erfaringer.  Gå til  påmelding.

Hvordan går det med pasienter med ADHD eller schizofreni etter 25 år?

Det er ett av mange temaer på Psykologikongressen 5.-6. september. I denne videosnutten gir Merete Glenne Øie deg en forsmak. Gå til  påmelding.

Akademikerne og Spekter har i dag signert lønnsoppgjørene for 2019 i Spekters forhandlingsområder 10 og 13.

Siri Næs

Kronikk

Vi som jobber i psykisk helsevern, har havnet i en farlig spagat der vi daglig må velge bort syke mennesker som ikke bør vente på behandling, skriver foretakstillitsvalgt Siri Næs i Dagens Medisin.

Blogg

Psykolog og forfatter Pia von Hirsch om smerte som smitter og nødvendig egenomsorg.

Gylne høstblader

Da Turid Vogt Grinde døde 29. april, var det en av psykologprofesjonens fremste pionérer som gikk bort.

Måler kvalitet med målebånd

Blogg

Livskvalitet må kunne måles. Målesystemet finnes. Det er utviklet av våre fremste livskvalitetsforskere. Men lite tyder på at Regjeringen akter å ta det i bruk. 

Mann viser følelser med plakat.

Blogg

Forrige uke besøkte psykologparet Julie og John Gottman Oslo. Uka etter skriver president i Norges Røde Kors, Robert Mood, at menn ikke behøver å prate om følelser. Bør man ikke snakke om følelser?

Tommy Sotkajærvi

Akershus lokalavdeling har nominert Tommy Sotkajærvi til president i Psykologforeningen. Nominasjonen kommer kort tid etter at valgkomiteen innstilte Håkon Skard.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.