10 unge voksne står ved siden av et juletre

Jeg har hatt det privilegium å være studentdelegat på Norsk psykologforenings femtende landsmøte.

Blogg

Det nærmer seg jul. Voksne og barn går til innkjøp av julekalender. Alt har sin kalender. Kalender koster penger. Gode opplevelser er derimot gratis.

delegater som stemmer på landsmøtet

Her får du en oppsummering av de viktigste sakene og vedtakene som ble gjort på landsmøtet.

Etter tre år som visepresident med ansvar for fag- og profesjonspolitikk, meldte Heidi Svendsen Tessand i dag at hun trekker seg fra vervet.

1 kvinne og 2 menn foran et vindu

Landsmøtet 2019

Håkon Kongsrud Skard er valgt som foreningens politiske leder de neste tre årene. Heidi Svendsen Tessand og Rune Frøyland er gjenvalgt som visepresidenter.

Bilde av en presentasjon med publikum foran

Landsmøtet 2019

Arbeid og utdannelse: påvirkningsfaktorer og inkluderingsarenaer er vedtatt som Psykologforeningens nye hovedsatsningsområde.

Gruppe som stemmer ved valg

Tidsskriftet

Psykologforeningens landsmøte vedtok å innlemme klinisk helsepsykologi som ny spesialitet i foreningens spesialistutdanning.

Mann som holder foredrag

Landsmøtet 2019

- Alle utfordringer i samfunnet har et psykologisk perspektiv og vi trenger psykologi mer nå enn noensinne.

Minerva trykket torsdag 7. november en artikkel som retter sterk kritikk mot Psykologforeningen i anledning ELTE-saken. Der fremsettes en rekke påstander om at Psykologforeningen har motarbeidet ELTE-studentene. Det er ikke riktig.

Dom i ELTE-saken falt i Oslo tingrett i dag. Staten ble gitt medhold i sitt syn om at studentene ikke kvalifiserer for lisens eller autorisasjon som psykolog i Norge.

Studenter på forelesning

Mer forutsigbarhet og bedre kvalifiseringsløp for utenlandsstudenter som ønsker å bli psykolog i Norge.

Mann og kvinne som sitter ovenfor hverandre og snakker

Helsedirektoratet har utviklet et nytt kurs for å hjelpe med vurdering av samtykkekompetanse.

Kvinne som holder hendene mot hodet, frustrert

Blogg

Hunden vår har nettopp fått valper. Jeg tror ikke hun reflekterer så mye omkring hvordan hun fungerer i rollen som mor. Vi mennesker, derimot, bekymrer oss langt mer i foreldrerollen.

Tor Levin Hofgaard

Det går mot landsmøte i Norsk psykologforening. I denne teksten vil jeg forsøke å oppsummere de tre siste årene, som også vil være min siste presidentperiode.

Fagsjef Åste Herheim

Statsbudsjettet 2020

Nesten halvparten av oss vil i løpet av livet få en psykisk lidelse. Det har dere hørt mange ganger før. Samtidig er det som om vi snakker om den andre halvparten, at ikke statistikken handler om oss. Men den gjør det.