2 kvinner og en tenåringsjente som holder blomster

Hedret for sin åpenhet om psykiske lidelser og selvmord.

Tidsskrift for Norsk psykologforening søker ny sjefredaktør. Søknadsfrist 21. februar.

mennesker som løfter store klosser over hverandre

Testdagen 2020 på Zoom!

På grunn av koronasituasjonen har vi valgt å arrangere Testdagen 2020 på Zoom. Vi har fått med oss et flott team av forelesere, ledende på sine felt. Testdagen arrangeres 9. november.

Håkon Skard på høring i Stortinget

Folk må få likeverdig og helhetlig hjelp for både psykiske og fysiske helseproblemer. Tilbudet i dag er ikke godt nok.

Blogg

Det er lett å være enig med psykolog Rut Appelkvist når hun i sin  Ytring på NRK  skriver at normale utfordringer i livet ikke er sykdom.

Mann står på talerstol

Flere nye sykehusbygg og bedre tid i arbeidshverdagen var sentrale budskap da Helseminister Bent Høie i dag holdt den årlige sykehustalen.

barn og voksne i en flyktningleir

Psykologforeningen støtter oppropet om at barna i Moria må evakueres og at regjeringen må bidra til å finne en felles europeisk løsning for barna i leiren.

Puslespillbiter

Visepresident for fag- og profesjonspolitikk trakk seg fra vervet i slutten av november. Valgkomiteen går nå ut for å få inn forslag til kandidater til dette vervet.

Håkon Skard foran et vindu

Fra 1. januar må alle landets kommuner ha et psykologtilbud. Samtidig forsvinner pengepotten som har finansiert mange av kommunepsykologene. – Vi frykter en reell nedbygging, sier Håkon Skard til Dagsavisen.

Noen som har tid til lytte, noen som kan gi deg råd og informasjon? Her finner du en liste over hjelpetelefoner og nettsider hvis du trenger hjelp og veiledning. Mental Helses hjelpetelefon og Kirkens SOS holder døgnåpent også i julen.

Rusreformutvalget overleverte i dag sin utredning til helseminister Bent Høie, som kalte dette en historisk dag for norsk ruspolitikk.

Kvinne som foreleser foran en gruppe

Overgangsperioden for spesialistutdanningen etter gammel ordning utgår den 31.12.2019.

Forsiden på NOU Tvangsbegrensningsloven

Psykologforeningen er positive til det nye lovutkastet, men mener det vil kreve store endringer i helsetjenesten.

Kalenderluker med bilder av en kvinner og en mann

Psykologforeningens julekalender

I år har vi laget julekalender! Hver dag åpner vi en ny luke hvor en psykolog gir oss et innblikk i sin arbeidsdag. Følg kalenderen på Instagram.

to personer på bryggen i Bergen under en paraply

Påmeldingen er nå åpnet for festspillkursene 28. og 29. mai i Bergen.