Aktuelt

Akademikerne

– Mange kommuner sliter med å rekruttere og beholde høyt utdannede. Et godt oppgjør er viktig for at kommunene skal yte gode tjenester og få økonomien i gang etter at pandemien er over, sier leder i Akademikerne kommune, Tonje Leborg.

Akademikerne

– Vi har en klar forventning om reallønnsvekst for våre medlemmer i år, sier Rune Frøyland, leder for Akademikerne helse. Årets lønnsoppgjør for de sykehusansatte er i gang.

Alle psykologer skal få tilbud om koronavaksine i tråd med planlagt vaksinering av helsepersonell.

Folk synes psykisk helsehjelp er den viktigste helsepolitiske saken, viser spørreundersøkelsen Helsepolitisk barometer 2021.

Tidsskriftet

Fem år etter at medisinfri behandling skulle være på plass i psykisk helsevern, er tilbudet fortsatt kontroversielt. Noen pasienter opplever å måtte kjempe for henvisning.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie skriver i et brev til Psykologforeningen at regjeringen tar situasjonen på alvor. Han går gjennom regjeringens tiltak så langt.

Psykologprisen 2021 er utsatt og slås sammen med Psykologprisen 2022.

Visepresident Arnhild Lauveng

Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse ønsker å innhente erfaringer om tvang som forberedelse til ny høringsrunde om tvangsbegrensningsloven.

Etter en barnevernssak har den dømte i snart fire år publisert en rekke grove beskyldninger mot psykologen.

Norsk psykologforening møtte denne uken sentrale representanter fra Helsebiblioteket ved Folkehelseinstituttet.

Psykologforeningen har hatt oppfølgingsmøte med Helse- og omsorgsdepartementet for å få til mer forutsigbarhet for utenlandsstudenter som sikter mot norsk autorisasjon.

Avtalespesialister skal nå jobbe sammen med poliklinikkene om henvisninger og vurderinger i psykisk helsevern. Psykologforeningen har sikret en avtale med helseforetakene.

Statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) i Helse- og omsorgsdepartementet (Foto: Arno Mikkor, EU2017EE. CC 2.0)

Tidsskriftet

Helsedirektoratet samler nå fagdirektørene i de regionale helseforetakene for å drøfte hvordan kvalitetssikringen av psykologiske tester kan bli bedre.

Politikk

Senterpartiet vil evaluere kravet om manglende samtykkekompetanse ved bruk av tvungent psykisk helsevern. Psykologforeningen ber Stortinget om å avvise forslaget.

Alderdommen endrer oss, på godt og vondt. Eldrepsykologene møter mennesker i den komplekse siste livsfasen.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.