Kalenderluker med bilder av en kvinner og en mann

Psykologforeningens julekalender

I år har vi laget julekalender! Hver dag åpner vi en ny luke hvor en psykolog gir oss et innblikk i sin arbeidsdag. Følg kalenderen på Instagram.

to personer på bryggen i Bergen under en paraply

Påmeldingen er nå åpnet for festspillkursene 28. og 29. mai i Bergen.

President Håkon Kongsrud Skard skriver om nasjonal helse og sykehusplan i sitt første blogginnlegg på Dagens Medisin.

10 unge voksne står ved siden av et juletre

Jeg har hatt det privilegium å være studentdelegat på Norsk psykologforenings femtende landsmøte.

Blogg

Det nærmer seg jul. Voksne og barn går til innkjøp av julekalender. Alt har sin kalender. Kalender koster penger. Gode opplevelser er derimot gratis.

delegater som stemmer på landsmøtet

Her får du en oppsummering av de viktigste sakene og vedtakene som ble gjort på landsmøtet.

Etter tre år som visepresident med ansvar for fag- og profesjonspolitikk, meldte Heidi Svendsen Tessand i dag at hun trekker seg fra vervet.

1 kvinne og 2 menn foran et vindu

Landsmøtet 2019

Håkon Kongsrud Skard er valgt som foreningens politiske leder de neste tre årene. Heidi Svendsen Tessand og Rune Frøyland er gjenvalgt som visepresidenter.

Bilde av en presentasjon med publikum foran

Landsmøtet 2019

Arbeid og utdannelse: påvirkningsfaktorer og inkluderingsarenaer er vedtatt som Psykologforeningens nye hovedsatsningsområde.

Gruppe som stemmer ved valg

Tidsskriftet

Psykologforeningens landsmøte vedtok å innlemme klinisk helsepsykologi som ny spesialitet i foreningens spesialistutdanning.

Mann som holder foredrag

Landsmøtet 2019

- Alle utfordringer i samfunnet har et psykologisk perspektiv og vi trenger psykologi mer nå enn noensinne.

Minerva trykket torsdag 7. november en artikkel som retter sterk kritikk mot Psykologforeningen i anledning ELTE-saken. Der fremsettes en rekke påstander om at Psykologforeningen har motarbeidet ELTE-studentene. Det er ikke riktig.

Dom i ELTE-saken falt i Oslo tingrett i dag. Staten ble gitt medhold i sitt syn om at studentene ikke kvalifiserer for lisens eller autorisasjon som psykolog i Norge.

Studenter på forelesning

Mer forutsigbarhet og bedre kvalifiseringsløp for utenlandsstudenter som ønsker å bli psykolog i Norge.

Mann og kvinne som sitter ovenfor hverandre og snakker

Helsedirektoratet har utviklet et nytt kurs for å hjelpe med vurdering av samtykkekompetanse.