Tidsskriftet

På de tidene av døgnet det blir akuttinnlagt flest pasienter i psykisk helsevern, er det dårligst bemanning, fant forskere ved Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Noen som har tid til å lytte eller gi deg råd og informasjon? Her er en liste over hjelpetelefoner og nettsider.

Pasienten skal bestemme mer. Rammebetingelsene må bedres. Psykologer får råd om hvordan de kan unngå tvang mot pasienter.

Synet på hva psykologer kan bidra med på skolene er litt snevert, mener PPT-leder Andrea Kanavin Grythe. I en ny rapport forklarer hun hvordan de kan hjelpe elever gjennom klassekameratene og lærerne deres.

Akademikerne

Akademikerne kommune har inngått en ny midlertidig avtale med KS om arbeidstid i kjølvannet av nye koronatiltak.

– Stadig flere tar høyere utdanning, og Akademikerne spiller en viktig rolle for å skape et trygt og fleksibelt arbeidsliv – og utdanning av høy kvalitet, sier den tidligere Tekna-presidenten.

Tidsskriftet

Nytter det likevel å behandle personer med antisosial personlighetsforstyrrelse? Haukeland universitetssjukehus har trua. Pasienter med diagnosen og terapeutene deres forteller om gruppeterapien som er del av et forskningsprosjekt.

Mens psykologer på sykehusene fortviler over for lite og kort behandling, sier psykologer i kommunene at de får rom til å gi god psykisk helsehjelp. Men de klarer ikke å dekke lokalbefolkningens behov.

Lær om hvordan alt fra hypnose til intensiv terapi kan lindre stress og smerter.

Cecilie Myrseth (Ap) vil at psykologer skal hjelpe regjeringen med å endre helsetjenestene. – Vær med på å tegne opp veien, sier hun.

Den nye tvangsbegrensningsloven handler om hvordan vi kan gi bedre hjelp til det store flertallet av tvangsinnlagte i Norge.

Akademikerne

– Vi er fornøyde med å ha styrket de tillitsvalgtes rolle i den nye avtalen, sier forhandlingsleder for Akademikerne helse, Rune Frøyland.

Statsbudsjettet 2022

Men Psykologforeningen forventer mye mer av regjeringen framover.

Advokatforeningens krav om bedre betalte rettsoppdrag er viktige for sakkyndige psykologer.

Psykolog Anne-Kristin Imenes hjelper lærere med å forme undervisningen om folkehelse og livsmestring.