Aktuelt

21. oktober ble det valgt nytt styre i Akademikerne. Representanter for Psykologforeningen var innstilt til flere sentrale verv.

Bloggtekst Håkon Skard

10. oktober er verdensdagen for psykisk helse. Årets tema i Norge er «Spør mer»- en oppfordring vi helhjertet støtter. Samtidig så er temaet som løftes av verdens Helseorganisasjon «Mer investering- bedre tilgang». Bør Norge følge resten av verden i temavalg?

Grunnet den pågående koronapandemien besluttet Psykologforeningens arbeidsutvalg den 24. september at vedlikeholdsperioden for psykologspesialister midlertidig utvides med 1 år – fra 5 til 6 år.

Statsbudsjett

Koronapandemien preger forslaget til statsbudsjett for 2021, hvor mange av satsningsområdene er knyttet til arbeidsliv og helsesektoren. Her mener president i Psykologforeningen, Håkon Skard, at psykisk helse spiller en viktig rolle.

Kvinne som spiser piller

Høring

Psykologforeningen oppfordrer til mer fokus på ikke-medikamentelle tiltak for pasienter som bruker vanedannende legemidler.

Mann og kvinner foran en vegg

Akademikerne

Akademikerne helse har sammen med de øvrige organisasjonene kommet til enighet med Spekter i forhandlingene om de sosiale bestemmelsene.

Håkon Kongsrud Skard.

Dagens medisin

Regjeringen vil innføre nullvisjon for selvmord i Norge. Psykologforeningen er positive til initiativet, men nullvisjon som mål kan gi utilsiktede konsekvenser og bør utredes først.

Pia von Hirsch, Maria Abrahamsen Østhassel, Johanne Refseth. Foto: Nora Skjerdingstad

Tidsskriftet

Årets tre vinnere av Åse Gruda Skard-prisen har det til felles at de formidler psykologi på Instagram.

Eivor Fredriksen. Foto: Nora Skjerdingstad

Tidsskriftet

På Psykologikongressen ble Eivor Fredriksen tildelt årets doktorgrad for sin avhandling om fødselsdepresjon. Les Psykologtidsskriftets intervju med prisvinneren.

Dagens Medisin

Det er fullt mulig å gi et bedre tilbud til de som har behov for psykisk helsehjelp. Tiden er inne for å gjennomføre det, skriver Håkon Kongsrud Skard i sin blogg på Dagens Medisin.

Testdagen 2020

På grunn av koronasituasjonen har vi valgt å arrangere Testdagen 2020 på Zoom. Vi har fått med oss et flott team av forelesere, ledende på sine felt. Testdagen arrangeres 9. november.

Tidsskriftet

Psykologforeningens nytilsatte fagsjef mener at psykologenes samfunnsposisjon tilsier at de i økende grad selv må ta ansvar for hvordan tjenestene fungerer. Les Psykologtidsskriftets intervju med Kim Edgar Karlsen.

Nettverk av figurer som henger sammen

Landsmøtevedtaket om organisasjonsgjennomgang er etablert som et prosjekt som involverer hele foreningen.

Rune Frøyland

Akademikerne

Akademikerne og Spekter kom i dag til enighet i de innledende forhandlingene om overenskomstrevisjon for sykehusene. Datoer for de videre forhandlingene avtales senere.

Akademikerne

– Det er viktig at lønnsforhandlingene brukes for å kunne sikre den kompetansen de ulike sykehusene trenger for å levere gode helsetjenester, sier Rune Frøyland.