Aktuelt

Folk synes psykisk helsehjelp er den viktigste helsepolitiske saken, viser spørreundersøkelsen Helsepolitisk barometer 2021.

Tidsskriftet

Fem år etter at medisinfri behandling skulle være på plass i psykisk helsevern, er tilbudet fortsatt kontroversielt. Noen pasienter opplever å måtte kjempe for henvisning.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie skriver i et brev til Psykologforeningen at regjeringen tar situasjonen på alvor. Han går gjennom regjeringens tiltak så langt.

Psykologprisen 2021 er utsatt og slås sammen med Psykologprisen 2022.

Visepresident Arnhild Lauveng

Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse ønsker å innhente erfaringer om tvang som forberedelse til ny høringsrunde om tvangsbegrensningsloven.

Etter en barnevernssak har den dømte i snart fire år publisert en rekke grove beskyldninger mot psykologen.

Norsk psykologforening møtte denne uken sentrale representanter fra Helsebiblioteket ved Folkehelseinstituttet.

Psykologforeningen har hatt oppfølgingsmøte med Helse- og omsorgsdepartementet for å få til mer forutsigbarhet for utenlandsstudenter som sikter mot norsk autorisasjon.

Avtalespesialister skal nå jobbe sammen med poliklinikkene om henvisninger og vurderinger i psykisk helsevern. Psykologforeningen har sikret en avtale med helseforetakene.

Statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) i Helse- og omsorgsdepartementet (Foto: Arno Mikkor, EU2017EE. CC 2.0)

Tidsskriftet

Helsedirektoratet samler nå fagdirektørene i de regionale helseforetakene for å drøfte hvordan kvalitetssikringen av psykologiske tester kan bli bedre.

Politikk

Senterpartiet vil evaluere kravet om manglende samtykkekompetanse ved bruk av tvungent psykisk helsevern. Psykologforeningen ber Stortinget om å avvise forslaget.

Alderdommen endrer oss, på godt og vondt. Eldrepsykologene møter mennesker i den komplekse siste livsfasen.

Akademikerne

Klimauka 2021 er 25.–31. januar. Her får du oversikt over de viktigste foredragene og seminarene, med blant andre klimapsykolog Per Espen Stoknes.

Helseminister Bent Høie brukte mye av sykehustalen 2021 til å takke ansatte i helsevesenet og skryte av tjenestene. Men regjeringen glemte koronapandemiens senvirkninger for psykisk helse.

Tidsskriftet

Testfeltet har i årevis hatt utfordringer. En fersk undersøkelse og sentrale psykologer beskriver et uoversiktlig felt med uklare ansvarsforhold.