Aktuelt

Landsmøtet 2022

– Psykisk helse må prioriteres høyere etter årevis med nedprioritering, sa president Håkon Kongsrud Skard da han åpnet Psykologforeningens landsmøte.

Bilde av innloggingen til ny Min side. Foto: Shutterstock

Psykologforeningen skifter IT-systemer. Det har stor betydning for deg som er medlem, er i spesialisering eller tar kurs hos oss.

Psykologer som jobber i psykisk helsevern i sykehus over hele landet, slår nå alarm om betydelige budsjettkutt i de psykiske helsetjenestene.

I nesten fire tiår har Rune Frøyland kjempet viktige kamper for norske psykologer. Denne høsten trer han av som visepresident. Med seg tar han et æresmedlemskap i foreningen.

Regjeringen har nedsatt et ekspertutvalg som skal utrede en sterkere tematisk organisering av psykisk helsevern. Fagsjef, Kim Edgar Karlsen, i Norsk psykologforening deltar i utvalgsarbeidet.

Psykologforeningens kvalitetsutvalg har samlet råd om hvordan arbeid og utdanning best kan inkluderes i psykologisk arbeid. Utvalgsleder og visepresident Arnhild Lauveng håper at rådene kan være til hjelp for å tematisere arbeid i behandling.

Landsmøtet 2022

Det er nå lagt ut oppdatert versjon av sakspapirene til Landsmøtet 2022.

- Det er mange sannheter om menneskesinnet og psykologisk behandling. De passer bare ikke inn i TV-underholdningsformatet, skriver Psykologforeningens Kim Edgar Karlsen i Medier24.

Landsmøtet 2022

Fristen for å melde andre kandidater til verv som velges på landsmøtet enn valgkomitéens innstilling utløp onsdag 12. oktober. Ved fristens utløp hadde det kommet inn ett forslag.

Statsbudsjettet

-  Dette statsbudsjettet viser gode ambisjoner fra regjeringen, men vi trenger langt kraftigere grep for å sikre den norske befolkningen tilstrekkelige psykiske helsetjenester, sier president i Norsk psykologforening, Håkon Kongsrud Skard.

Leder

- Alle psykologer jobber med å vekte og velge mellom ulike hensyn.  Likevel må vi bli tydeligere på våre faglige prioriteringer, til det beste både for samfunnet og profesjonen, skriver Håkon Kongsrud Skard.

- Podkasten om Rustam Louis Foss skildrer nyanser som ellers mangler i mediedekningen etter alvorlige hendelser», skriver Psykologforeningens Kim Edgar Karlsen i Medier24.

Avstemning på tidligere landsmøte

Landsmøtet 2022

Sakspapirer for landsmøtet er sendt ut til lokalavdelinger, interesseforeninger og utvalg i foreningen. Alle medlemmer har mulighet til å gjøre seg kjent med hvilke saker som skal behandles og lese saksdokumentene. Her finnes også beretningene, som forteller hva de ulike delene av foreningen har jobbet med de siste tre årene.

Psykologforeningens topptillitsvalgte i spesialisthelsetjenesten var samlet tre dager til tariffkonferanse på Vettre i Asker i forrige uke.

Forebygging på arbeidsplassen er tema under Psykologforeningens fagseminar på Oslo Kongressenter 4. november. Det legges til rette for faglige innledninger, diskusjoner og innspill. Påmeldingsfrist: 4. oktober, ingen påmeldingsavgift. Send påmelding til nina.lunde@psykologforeningen.no

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.