Aktuelt

Forhandlingene for helseforetakene, staten, KS og Oslo kommune har startet. Psykologforeningen har forventninger om reallønnsvekst i oppgjøret.

Flere av forslagene fra ekspertutvalget for allmennhelsetjenesten gir større muligheter for å tenke helhetlig om psykisk og fysisk helse i møte med pasientene, mener Psykologforeningen.

Partene er enige om å utsette forhandlingene til streiken i frontfaget er over og frontfagsresultatet er klart.

En ny rapport slår fast at små kommuner sliter med å rekruttere psykologer og andre med høy utdanning.

Et styrket psykisk helse-tilbud avhenger av attraktive arbeidsplasser for psykologene. Det er på tide å sette inn virkningsfulle tiltak for rekruttering og stabilisering – og kvitte seg med det som virker motsatt.

Skard-prisen 2023

Nominer kandidater til Åse Gruda Skard-prisen for popularisering av psykologisk kunnskap.

Mer enn halvparten av de spurte vil at fastlegen og psykologen skal jobbe tettere sammen, viser undersøkelsen Helsepolitisk barometer 2023.

– Vi trenger en endring og tror sykehusutvalgets forslag kan bedre situasjonen, sier fungerende president i Psykologforeningen, Arnhild Lauveng.

«Mitt hjertesukk springer ut av en opplevelse av å rope med faglig pipestemme mot en politimyndighet som til stadighet låner mediene som megafon», skriver vår fagsjef, Kim Edgar Karlsen, i Medier24.

Barneversutvalgets leder, professor Marit Skivenes, la fram sin utredning «NOU 2023: 7 Trygg barndom, sikker fremtid» mandag. Foto: Skjermdump/regjeringen.no

Barnevernsutvalget

Fungerende president i Psykologforeningen, Arnhild Lauveng, er positiv til flere av barnevernsutvalgets tiltaksforslag.

Dagens Medisin

– I ytterste konsekvens kan behandler føle seg presset til å sette diagnoser eller velge aktiviteter som gir større uttelling, sier fungerende president i Psykologforeningen, Arnhild Lauveng.

Psykologforening har tatt initiativ til en kartlegging av erfaringer med innsatsstyrt finansiering (ISF), og hvordan modellen påvirker pasienttilbudet, prioritering og den enkelte behandler. 

Kari Tønnessen Nordli, leder for Akademikerne stat, er fornøyd med veksten.

Akademikerne

Hovedorganisasjonen går forbi LO, og forhandler nå for i overkant av 42 000 ansatte i staten.

Psykologforeningen, Norsk psykiatrisk forening og Legeforeningen ønsker velkommen til seminar om henvisningspraksis 23. mars.

Foto: Shutterstock

Kurs

Vi inviterer til fest og faglig påfyll under festivalen i juni.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.