Aktuelt

Blogg

Hvem vi er og hvor vi kommer fra, farger hva vi ser og hvem vi ser. Har psykologstanden blitt så privilegert at vi glemmer hvor skoen virkelig trykker?

Blogg

Psykologforeningens president, Tor Levin Hofgaard, har skrevet huskeliste til Åse Michaelsen, nyslått eldre- og folkehelseminister.

Tonje Lossius Husum

Hedersgjest

– Etisk refleksjon er et verktøy for å gjøre verden mindre endimensjonal og hindre maktovergrep, sier Tonje Lossius Husum.

Blogg

Det er fullt mulig å leve lykkelig uten 6’er i norsk, uten å havne på pallen. Psykologspesialist og blogger Rune Flaaten Bjørk tar oppgjør med prestasjonskulturen.

Fakta og myter

«Det er ikke vitenskapelig grunnlag for å hevde at mennesker med psykiske lidelser i sin alminnelighet er farligere enn andre.»

Mann hilser velkommen med åpne armer

«Velg å leve» er et samarbeidsprosjekt mellom Helse Stavanger og Helse Fonna. 8. februar fikk prosjektet Akuttpsykiatriprisen for 2018.

Leder for Akademikerne helse, Rune Frøyland, vil endre dagens ordning fordi den slår dårlig ut for langtidsutdannede og yngre.

Forside av februarutgaven av Tidsskrift for Norsk psykologforening 2018

Tidsskriftet

Plastponnier som utfordrer kjønnsidentiteten og forskerkritikk av oppfatningen om at unge jenters psykiske helse stadig forverres. Februarutgaven av Psykologtidsskriftet er i handelen.

Kvinne gir skåre

Med støtte fra Psykologforeningen og andre fagmiljøer ber Stortinget Regjeringen om å evaluere hvordan innsatsstyrt finansiering påvirker sykehusenes prioriteringer.

Anette Schlipphak, Conny H. Antoni og Nicola Gale

Tyske og britiske psykologer drømmer om mer av norske psykologers fleksibilitet og lovregulering og dro til Norge for å lære.

Øye titter gjennom nøkkelhull

Testdagen 2018

Bruker vi seleksjonsmetoder som tar tilstrekkelig hensyn til om jobbsøker er egnet for jobben? Hva sier ny forskning? Velkommen til Testdagen 11. april!

Striden mellom Spekter og sykehuslegene om arbeidstid er endelig over. Partene er blitt enige om en ny tariffavtale.

Blogg

Mobbing er en alvorlig risikofaktor for psykiske vansker og lidelser. Å hindre at mobbekulturer får fotfeste, er derfor et ansvar ingen av oss bør slippe unna.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

«Vi kan redde liv og spare penger ved å forbedre den psykiske folkehelsa». Dagbladet mener vi trenger hjelp fra statsrådene i Kunnskapsdepartementet, Iselin Nybø (V) og Jan Tore Sanner (H).

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.