Psykologtidsskriftets forside april 2018

Tidsskriftet

Forskning om kvalitet på kartleggingsverktøy og diagnosedebatt om personlighetsforstyrrelser. Aprilutgaven av Psykologtidsskriftet er i handelen.

Myntstabler og vekkerklokke

Ny tjenestepensjon i offentlig sektor

Hva betyr forslaget til ny tjenestepensjonsordning for ansatte i kommune, stat og sykehus? Svaret får du på Akademikernes hjemmeside.

Aldring uten skam – en bruksanvisning

Opptak av foredrag med Sissel Gran. Gran reflekterer over viktige spørsmål knyttet til aldring. Opptaket er fra Litteraturhuset i Oslo 22. mars.

Studenter

Kommentar

Psykologistudenter ved ELTE-universitetet i Ungarn mistet muligheten til å bli psykolog da Helsedirektoratet i 2016 konkluderte med at utdanningen derfra likevel ikke ga grunnlag for lisens.

Hva sier forskning om å redusere tvang?

Psykologspesialist og forsker Tonje Lossius Husum: Hva sier forskning om hva som skal til for å redusere tvang i psykisk helse.

Hva er basal eksponeringsterapi?

Psykologspesialist og leder for BET-prosjektet ved Vestre Viken, Didrik Heggdal: Hva er Basal eksponeringsterapi (BET)?

Hvordan redusere tvangsmiddelbruk?

Anders Jacob, psykolog ved Lovisenberg diakonale sykehus: Hva skal til for å redusere bruk av tvangsmidler?

ELTE-studentene

«Vi har stor sympati for ELTE-studentene som er rammet, og det er bra med et kompenserende opplegg. Men helseministeren må sikre pasientsikkerhet og faglige standarder.»

Tove Mathiesen

Hedersgjest

- Psykologer har mye lederkompetanse i bagasjen. Så lenge de unngår å bli terapeuter i lederrollen, går det bra.

Tor Levin Hofgaard

Kommentar

En intern e-post fra meg ble delt i sosiale medier 19. mars. Her er mine kommentarer i den anledning:

Nicholas Wilkinson

Helsepsykologi

Stortingsrepresentant for SV, Nicholas Wilkinson, advarte mot silotenkning i helsevesenet da han åpnet Psykologforeningens nasjonale konferanse om helsepsykologi 12. mars.

Pål Grøndahl

Video

Psykologspesialist Pål Grøndahl redegjør for hva som ligger bak begrepet «strafferettslig utilregnelighet» og prosessen fram til en rettspsykiatrisk erklæring.

Faksimile av forsiden av marsutgaven av Tidsskriftet

Tidsskriftet

Angst spiller hovedrollen når Tidsskrift for Norsk psykologforening inviterer deg inn i marsutgaven.

Mann med luftballong som hode

Psykologikongressen 2018

Vår indre verden er fylt av forestillinger, følelser og bilder. Psykologi er vitenskapen om «vår indre verden», som er tema for psykologikongressen 6.-7. september.

Gutt som danser

Blogg

Kan det være en god ting når det vakreste i verden skaper blandete følelser? Psykolog  Tommy Sotkajærvi blogger om komplekse følelser.