Arnstein Finset

Arnstein Finset har lært legene å snakke med pasientene. 27. april ble han tildelt St. Olavs Orden for innsatsen.

Video

Hvordan snakke med barn om følelser? Psykologspesialist Rune Flaaten Bjørk om hvordan foreldre kan bli gode «emosjonsveiledere» for barna.

Atle Dyregrov

Video

Hva er vanlige reaksjoner på at noen som står oss nær, dør? Når er det lurt å søke hjelp? Se video med psykologspesialist og professor Atle Dyregrov.

Anne Hilde Vassbø Hagen, Leslie Greenberg og Jan Reidar Stiegler

Følelser fra store deler av verden fylte Grieghallen da drøye 700 deltakere fra 29 land var vitne til åpningen av kongressen Emotion Revolution – Don’t just talk about it 17. april.

Video

Hva er tannbehandlingsangst og hvor er det hjelp å få? Ved Lena Myran, psykologspesialist og teamleder ved Tannhelsetjenestens kompetansesenter  i Midt-Norge.

Kvinnelig student plukker bøker ut av bokhyllen på biblioteket

Psykologutdanningen skal i økende grad innrettes for å kunne imøtekomme tjenestenes behov. Gi dine innspill her.

Lønnsoppgjøret 2018

Akademikerne helse og Spekter ble 13. april enige i de innledende sentrale forhandlingene.

Faksimile av oppslag i Aftenposten

«Tillater vi elektrosjokk med hjemmel i nødrett, risikerer vi å krenke menneskerettigheter», skriver Tor Levin Hofgaard i Aftenposten 12. april.

Video

Gudrun Dieserud oppsummerer den viktigste kunnskapen om omfanget av, og årsaker til selvmordstanker, selvmordsforsøk og selvmord.

Helsepolitisk barometer

Det er bred enighet i befolkningen om at barn og unge bør lære om psykisk helse i skolen.

Ambassadør Karsten Klepsvik

God tilgang til psykisk helsehjelp, skepsis til institusjonalisering. Slik lød gjennomgangsmelodien da Norge utvekslet erfaringer med baltiske land om frivillige organisasjoners bidrag til å utvikle psykiske helsetjenester.

Rune Frøyland

Lønnsoppgjøret 2018

Akademikerne krever reallønnsvekst og at de lokale forhandlingene skal skje uten sentrale føringer.

Tommelen ned

I en fersk rapport kritiserer FN Norges bruk av elektrosjokk (ECT). Psykologforeningen mener ECT kun skal gis som frivillig behandling.

Benjamin Andersen Sandoval og Marte Sandbukt Pedersen. Foto: Sølvi N, Normannsen.

Profesjonsstudentene ved NTNU har liten forståelse for at rektor ønsker å flytte klinikkene ved Institutt for psykologi til spesialisthelsetjenesten.

Et tre med en vissen og en frisk del

14 organisasjoner står bak Nasjonal allianse for klinisk helsepsykologi i somatikken.