Åste Herheim og Andreas Høstmælingen

Ny fagsjef

Hva i all verden kan vi vente oss av den nye fagsjefen i Norsk psykologforening? Og hva tar han med seg han som går, utover skjorteskiftene sine?

Shanti Sachane, psykolog i Leger uten grenser

Hedersgjest

Shanti Sachane vil ha flere psykologer til internasjonale kriseområder. Hun lover at de skal bli godt ivaretatt. Hun er en av dem som har ansvar for å gjøre nettopp det.

Psykolog snakker med ung jente på sykehus

Blogg

I 2016 ble stortingspartiene enige om at barne- og ungdomsmedisinske avdelingar skal ha tilgjengeleg psykologkompetanse. Vi som allereie har jobba ei stund på sjukehus, veit kor viktig det er.

Arendalsuka

Psykologforeningens oppskrift for bedre samhandling om psykisk helse for barn og unge: • Forløpsgaranti framfor pakkeforløp • Gode psykologtjenester i kommunen • Lytte til unges egne råd om hva de trenger.

Heidi Tessand, visepresident i Psykologforeningen

Arendalsuka

– Teknologien kan hjelpe oss med å nå pasienter vi ellers aldri ville ha nådd med et hjelpetilbud.

Tre formet som et ansikt med én vissen og én frisk del.

Arendalsuka

Kommentar: Å bli fysisk syk kan gi alvorlige psykiske reaksjoner. Det har ikke helsevesenet tatt tilstrekkelig inn over seg. Med revisjon av Nasjonal sykehusplan er tiden inne.

Gatebilde fra Arendalsuka

Arendalsuka:

Vi du høre oss under Arendalsuka? Psykologforeningen er involvert i flere debatter der psykisk helse og helsepolitikk er tema.

Gutt gjør lekser

Psykologforeningen går imot Nordahl-utvalgets forslag om å fjerne den individuelle rettigheten etter opplæringsloven.

Menn i gruppeterapi

Kommentar

«På høy tid å ta befolkningens behov på alvor og sette i gang en prøveordning med kvotering for å øke andelen mannlige psykologer», skriver visepresident Heidi S. Tessand i Aftenposten 6. august.

Far og datter krangler

Blogg

En overdose med familieferie kan være litt av en påkjenning, skriver vår blogger, psykologspesialist Rune Flaaten Bjørk.

Utsnitt av omslagsillustrasjon av Åshild Irgens.

Tidsskriftet

«Komplisert sorg» er blitt en del av WHO´s diagnosemanual. I augustutgaven av Psykologtidsskriftet vender Atle Dyregrov tommelen opp, men mener barn og unge som sørger ikke blir godt nok ivaretatt.

Helsedirektoratet med kvalifiseringsprogram for ELTE-studenter som fullførte masterutdanning før godkjenningspraksisen ble endret i 2016, og som ønsker autorisasjon som psykolog i Norge.

Psykologikongressen

Bli bedre kjent med bidragsyterne på årets Psykologikongress! Les presentasjoner av key notes, last ned kongressheftet, gå til påmelding.

Melketann i glasset. Utsnitt av omslagsillustrasjon. Åshild Irgens

Tidsskriftet

Munnhelse og utenforskap er sentralt tema når Psykologtidsskriftet biter fra seg i juliutgaven.

Et mangfold av sko i en sirkel

Kommentar

Det er gode grunner til at psykiaterne ikke lenger er enerådende i psykisk helsevern. Den aller viktigste er hensynet til pasientene.