Tove Beate Pedersen

Hedersgjest

Hvem i all verden skal snakke om kjønn og kultur i Psykologforeningens sekretariat når seniorrådgiver Tove Beate Pedersen ikke er der lenger?

Fra venstre: president i IAAP, Janel Gauthier,  Sverre L. Nielsen og  José M. Peiró, leder for IAAP Professional Awards Committe. Foto: Knut Dalen

Tidligere generalsekretær i Psykologforeningen, Sverre L. Nielsen, mottok 25. juni IAAP Distinguished Professional Contributions Award.

Mann med hodepine

Psykologikongressen 2018

Flere enn én million nordmenn har smerter som har vart lenger enn tre måneder. Cirka 80 prosent av smertene er «medisinsk uforklarte».

Kvinne har terapi over Skype

Avtalespesialistene får en inntektsvekst på 2,8 prosent, den samme som frontfaget og offentlig sektor. Takstsystemet er tilpasset gruppebehandling, og det er åpnet for e-terapi.

Far og sønn klemmer hverandre

Psykologikongressen 2018

Begrepet «livskvalitet» inviterer til å snakke om sunnhet istedenfor sykdom, befolkning framfor individ, mener psykolog og forsker Ragnhild Bang Nes. Hør henne på Psykologikongressen 2018.

Jente drømmer seg bort med løvetann i hånden

Video

Klinisk hypnose kan være en viktig del av behandlingen av barn med alvorlig sykdom. Psykologspesialist Maren Østvold Lindheim forteller hvordan.

Gruppeterapi

Tillitsvalgte, fagpersonell og profesjonsstudenter ved NTNU står sammen om å kreve at studentklinikkene fortsatt skal være et universitetsansvar.

Fornøyd eldre kvinne med øretelefoner synger en  sang

Lønnsoppgjøret 2018

Akademikerne sier ja til ny pensjonsordning i stat, kommuner og sykehus.

Forvirret mann rister på hodet.

Psykologikongressen 2018

Hva gjør at sårbare personer går fra tanke til handling når det gjelder selvmord? På Psykologikongressen 2018 presenterer Bergljot Gjelsvik «The Mindlock Project».

Hva skal være Psykologforeningens hovedsatsingsområde for perioden 2019-2022? Send oss din ide! Frist 10. september.

Tolv hender viser tommelen opp

Forandringsfabrikken er ute med råd om god praksis i psykisk helsevern for barn og unge. «Bli kjent for trygghet», lyder ett av dem.

Video

Unngå søvntyvene! Sjekk dette og andre søvnråd i video med psykologspesialist og søvnforsker Ane Wilhelmsen Langeland.

Mann på galleri

Psykologikongressen 2018

Hvordan henger mentale bilder sammen med psykisk helse? Under Psykologikongressen 6.-7. september bringer Emily Holmes deg nærmere et svar.

En hånd signerer en erklæring

– Forhåndserklæringer er en mulig vei å gå for å sikre pasientens autonomi i psykisk helsevern.

Jon Haug

Psykologprisen 2018

For Jon Haug er psykologi et av de viktigste verktøyene i arbeidet for å redusere konsekvensene av kronisk sykdom.