Håkon Kongsrud Skard

Kommentar

Vi er i en periode med stor belastning på samfunnet og en situasjon som stadig endres. Behovet for informasjon er stort, samtidig som kapasiteten til å formidle informasjon er begrenset.

Tegning av en mann som drar en annen opp

Regjeringen og Stortinget har den siste uken blitt enige om to krisepakker og en bankpakke, som skal dempe de økonomiske konsekvensene av koronapandemien. Få oversikt over tiltakene her.

Hender som skriver på pc

Mange psykologer har sammen med arbeidsgiver sett på muligheten for å tilby en veiledningstjeneste til egne ansatte under koronapandemien. Her får du råd om hvordan dette kan gjennomføres.

Akademikernes forhandlingsledere Rune Frøyland (f.v), Anders Kvam og Jan Olav Birkenhagen.

Akademikerne

– Dette er tiden for å være konstruktive. Vi står overfor formidable oppgaver og alle har et ansvar for at vi skal lykkes, oppfordrer Akademikernes forhandlingsledere i stat, kommune og helsesektoren.

Kvinne som har videoterapi foran en pc

Dette gjelder fram til 1. september 2020 og inkluderer nevropsykologiske utredninger, gruppe- og familieterapi, og spesialisterklæringer for NAV. Les også hva du bør gjøre hvis du som følge av korona har redusert aktivitet i din praksis.

Kvinne med som snakker i telefon headset

Mange ønsker å melde seg som frivillig i disse dager. Foreningen er positive til frivillig innsats, det er imponerende med medlemmenes engasjement. Vi ønsker å dele noen råd om frivillig innsats som autorisert helsepersonell.

Mor som forsøker å jobbe på pc, mens barn hopper på sofa i bakgrunnen

Blogg

Vi må hindre spredning av koronaviruset. I disse dager er det derfor mange familier som går oppå hverandre hjemme. Det kan bli en ekstra belastning for familien.

Collage med forsider av Psykologtidsskriftet

Tidsskriftet

"I 2019 setter Tidsskrift for Norsk psykologforening standarden for norske fagtidsskrifter", skriver juryen. Les hele begrunnelsen på Psykologtidsskriftets nettsider.

Rune Frøyland

– I samarbeid med helsemyndighetene gjør vi det vi kan for å ivareta pasientenes behov, sier visepresident Rune Frøyland.

Kvinne som ser på en behandler på en skjerm

Her finner du anbefalinger for bruk av videoløsninger i pasientbehandling under koronapandemien.

Her finner du informasjon om hvordan privatpraktiserende psykologer kan opprettholde sin praksis under koronaviruset.

Illustrasjonsbilde

Oppgjøret i privat sektor er utsatt på grunn av koronakrisen. Det betyr at også oppgjørene i offentlig sektor utsettes.

Håkon Kongsrud Skard

Kommentar

Koronaviruset har medført merkbare endringer for oss alle. Psykologforeningen og psykologer bør bidra til at samfunnet kommer seg best mulig gjennom pandemien.

Valgkomiteen ønsker med dette å bidra til at lokalavdelingene har den nødvendige oversikt for å gi tilbakemelding på vår innstilling til visepresidentvervet.

Tommy Sotkajærvi

Tidsskriftet

Tommy Sotkajærvi er oppnevnt som leder for Psykologforeningens nye klimautvalg.- Det er på høy tid at Psykologforeningen engasjerer seg i klimaspørsmål, sier han til Psykologtidsskriftet.