Aktuelt

Barn viser fram planter

Psykologforeningen vil ha psykologene med på laget i folkehelsearbeidet og vil endre folkehelseloven.

Erna Solberg

12. september lanserte statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie de tre første pakkeforløpene for psykisk helse og rus. Se opptak på  Helsedirektoratets FB-side .

Tar imot pakke

– Minst tre ting må være på plass for at pakkeforløpene for psykisk helse skal fungere etter hensikten, sier visepresident i Psykologforeningen, Heidi Svendsen Tessand.

Jente som er lei seg sitter på en trapp med kosedyret sitt.

– Arbeidet med å forebygge selvmord starter med å sørge for at barn og unge vokser opp i trygge omgivelser og har noen å gå til når de sliter.

Barn ser utover vann. Foto:VG

Sosial ulikhet

«Å være tvunget til fattigdom er noe ganske annet enn å velge å leve enkelt.» Det skriver psykologspesialistene Trine Eikrem og Lars Ravn Øhlckers i VG  9. september.

ELTE

Helsedirektoratet er klar med ​kvalifiseringstiltak for studenter utdannet ved ELTE i 2016 (og 2015). Programmet går over 14 måneder, med 12 måneders klinisk praksis under forsterket veiledning.

Psykologikongressen

Ideen om å bruke psykologistudenter til å lære ungdomsskoleelever om tanker og følelser, overbeviste juryen for Skardprisen. Les reportasje fra Bjøråsen skole.

Vilde Vollestad og Joakim Ebeltoft, vinnere av Skard-prisen for 2018.

Psykologikongressen

De hadde ikke bare en glitrende idé, de er på vei til å realisere den også: Et system for å gi ungdomsskoleelever enkel tilgang til kunnskap om normalpsykologi.

Beate Hygen, vinner av prisen Årets doktorgrad.Foto: Johanne Nome/ NTNU

Psykologikongressen

Kan det være slik at noen barn er genetisk disponert for å utvikle seg positivt i gunstige omgivelser, mens andre nærmest er upåvirkbare?

Vigdis Hjorth

Psykologikongressen

– Det er språket som gjør oss i stand til å forbinde oss med hverandre. I formidlingen - i språkhandlingen - ligger muligheten for endring; for å forstå barnets verden, for å ta omsorg for barnet i seg selv.

Tidsskriftet

Idet pakkeforløpene for psykisk helsevern for barn og unge inntar spesialisthelsetjenesten, kan det virke som de stiveste skuldrene har senket seg i fagmiljøene.

Åste Herheim og Andreas Høstmælingen

Ny fagsjef

Hva i all verden kan vi vente oss av den nye fagsjefen i Norsk psykologforening? Og hva tar han med seg han som går, utover skjorteskiftene sine?

Shanti Sachane, psykolog i Leger uten grenser

Hedersgjest

Shanti Sachane vil ha flere psykologer til internasjonale kriseområder. Hun lover at de skal bli godt ivaretatt. Hun er en av dem som har ansvar for å gjøre nettopp det.

Psykolog snakker med ung jente på sykehus

Blogg

I 2016 ble stortingspartiene enige om at barne- og ungdomsmedisinske avdelingar skal ha tilgjengeleg psykologkompetanse. Vi som allereie har jobba ei stund på sjukehus, veit kor viktig det er.

Arendalsuka

Psykologforeningens oppskrift for bedre samhandling om psykisk helse for barn og unge: • Forløpsgaranti framfor pakkeforløp • Gode psykologtjenester i kommunen • Lytte til unges egne råd om hva de trenger.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.