Menn i gruppeterapi

Kommentar

«På høy tid å ta befolkningens behov på alvor og sette i gang en prøveordning med kvotering for å øke andelen mannlige psykologer», skriver visepresident Heidi S. Tessand i Aftenposten 6. august.

Far og datter krangler

Blogg

En overdose med familieferie kan være litt av en påkjenning, skriver vår blogger, psykologspesialist Rune Flaaten Bjørk.

Utsnitt av omslagsillustrasjon av Åshild Irgens.

Tidsskriftet

«Komplisert sorg» er blitt en del av WHO´s diagnosemanual. I augustutgaven av Psykologtidsskriftet vender Atle Dyregrov tommelen opp, men mener barn og unge som sørger ikke blir godt nok ivaretatt.

Helsedirektoratet med kvalifiseringsprogram for ELTE-studenter som fullførte masterutdanning før godkjenningspraksisen ble endret i 2016, og som ønsker autorisasjon som psykolog i Norge.

Psykologikongressen

Bli bedre kjent med bidragsyterne på årets Psykologikongress! Les presentasjoner av key notes, last ned kongressheftet, gå til påmelding.

Melketann i glasset. Utsnitt av omslagsillustrasjon. Åshild Irgens

Tidsskriftet

Munnhelse og utenforskap er sentralt tema når Psykologtidsskriftet biter fra seg i juliutgaven.

Et mangfold av sko i en sirkel

Kommentar

Det er gode grunner til at psykiaterne ikke lenger er enerådende i psykisk helsevern. Den aller viktigste er hensynet til pasientene.

Studentene på Psykologisk institutt ved UiO gjorde sterk motstand da universitetet diskuterte å stenge klinikkene. Arkivfoto: Katinka Hustad

Kommentar

Når læresteder som utdanner psykologer frasier seg ansvar for klinikkopplæring, abdiserer de fra rollen som profesjonsutviklere.

Nettverksmøte: 28. juni: Sofasamtale om erfaringer fra samtalegrupper for transpersoner.

Fire fagpersoner som har erfaring med å lede samtalegrupper for transpersoner: Se opptak av debatt arrangert av Psykologforeningen 28. juni.  Les om deltakerne.

Mann med smiley foran ansiktet

Folkehelseinstituttet

Det er grunn til optimisme når det gjelder målrettede tiltak for å forebygge psykiske lidelser blant barn og unge.

Tove Beate Pedersen

Hedersgjest

Hvem i all verden skal snakke om kjønn og kultur i Psykologforeningens sekretariat når seniorrådgiver Tove Beate Pedersen ikke er der lenger?

Fra venstre: president i IAAP, Janel Gauthier,  Sverre L. Nielsen og  José M. Peiró, leder for IAAP Professional Awards Committe. Foto: Knut Dalen

Tidligere generalsekretær i Psykologforeningen, Sverre L. Nielsen, mottok 25. juni IAAP Distinguished Professional Contributions Award.

Mann med hodepine

Psykologikongressen 2018

Flere enn én million nordmenn har smerter som har vart lenger enn tre måneder. Cirka 80 prosent av smertene er «medisinsk uforklarte».

Kvinne har terapi over Skype

Avtalespesialistene får en inntektsvekst på 2,8 prosent, den samme som frontfaget og offentlig sektor. Takstsystemet er tilpasset gruppebehandling, og det er åpnet for e-terapi.

Far og sønn klemmer hverandre

Psykologikongressen 2018

Begrepet «livskvalitet» inviterer til å snakke om sunnhet istedenfor sykdom, befolkning framfor individ, mener psykolog og forsker Ragnhild Bang Nes. Hør henne på Psykologikongressen 2018.