Aktuelt

Jan Fredrik Andresen, direktør i Statens helsetilsyn

– Sett fra Helsetilsynets ståsted vil det være helt naturlig at ELTE-kandidatene veiledes av psykologspesialist.

Glade barn løper på gress

Kommentar

Forventningene til psykologer i kommunene er høye. Men én psykolog kan ikke svare på alle forventningene alene, det trengs flere, skriver Tor Levin Hofgaard i Dagens Medisin.

Valgets kvaler

Budsjettkommentar

Vi er glade for tilleggsbevilgningen til psykologer i kommunene, men statsbudsjettet for 2019 er først og fremst nøytralt og viderefører etablerte satsinger. Vi ser få tydelige prioriteringer.

Gutt gir bort blomst

Verdensdagen

På samme dag Norge skrev under på en erklæring om å prioritere psykisk helse, er det trist å være vitne til utviklingstrekk som peker i en annen retning enn «raushet» - tema for Verdensdagen 10. oktober.

Blogg

Psykologene Anne- Kari Torgalsbøen og Peder Kjøs debatterer TV-programmet «Jeg mot meg» i Aftenposten. De blir ikke enige. Antagelig har de rett begge to, kommenterer blogger Rune Flaaten Bjørk.

Fattig dame vrenger lommene

Blogg

Det er særdeles lite «lykke» å spore blant mine mange fattige klienter i Oslo og London, skriver psykolog Malin Øyen i dette blogginnlegget i regi av Forening for interkulturell psykologi (FIP).

Dame ønsker velkommen

Statsbudsjettet

– En substansiell og helt nødvendig økning, sier Psykologforeningens president Tor Levin Hofgaard i en kommentar til Regjeringens løfter om budsjettmidler til 125 flere kommunepsykologer i 2019.

Det norske og ungarske flagget.

Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) tilbakeviser at masterutdanningen ved ELTE-universitetet gir rett til å arbeide selvstendig som psykolog i Ungarn og Norge.

Rune Frøyland

– For å sikre forsvarlig helsehjelp, må ELTE-studentene få veiledning av psykologspesialist.

Ingunn Holbæk

Hva er dissosiasjon og dissosiative lidelser? Psykologspesialist Ingunn Holbæk redegjør på video og i artikkel.

Stressa dame

Blogg

«Jeg er ikke stresset. Jeg er ikke sånn som person, jeg blir ikke stresset. Jeg har bare vondt i beinet og vil klare det samme som før.»

Omslagsillustrasjon: Åshild Irgens

Tidsskriftet

Er valg av terapeutisk innretning i kommunale lavterskeltilbud for snevert? Spørsmålet stilles i oktoberutgaven av Psykologtidsskriftet der også avdøde Jon Michelet har en sentral rolle.

Mange hender legger puslespill sammen.

Stillingsannonse

Vil du bli spesialrådgiver i Psykologforeningens fagpolitiske avdeling? Velkommen til å søke stilling i et pulserende, spennende og mangfoldig fagmiljø.

Gode lærer-elev-relasjoner

Helse- og omsorgsminister Bent Høie lover «psykisk helse» i skolen fra 2020.

Nora Sveaass. Foto: UiO

Psykologiprofessor og leder for Psykologforeningens menneskerettighetsutvalg, Nora Sveaass, får Universitetet i Oslos menneskerettighetspris. Gratulerer.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.