Aktuelt

Har du tenkt å søke om midler til videre- og etterutdanning av psykologer i klinisk psykologi og psykoterapi? Ny søknadsfrist er 1. oktober!

ARENDALSUKA

– Hvem er egentlig de aller sykeste pasientene?, spurte Håkon Skard om da Legeforeningen inviterte til debatt om “De sykeste psyke” under Arendalsuka.

Lønnsforhandlinger er vanskelig. Her kommer vi med noen råd og tips til deg som skal forhandle lønn lokalt i kommunen (unntatt Oslo kommune). Bli også med på vår digitale spørretime om de lokale forhandlingene onsdag 24. august mellom 13.00 og 15.00. (Se lenke til Zoom nederst i saken).

Arendalsuka

Samhandling var et sentralt tema da kvalitet i psykisk helse ble debattert  under Arendalsuka.

Se hele debatten her!

Påmeldingsfrist: 1. september

– Det er helt sentralt at psykologer er oppdaterte på kunnskap om arbeid og psykisk helse for å gi god hjelp til klientene sine, sier Arnhild Lauveng, visepresident i Psykologforeningen. Påmeldingsfrist til konferansen: 1. september!

Lønnsoppgjøret 2022

Partene er enige i lønnsoppgjøret for sykehusene.

Puslespill

Landsmøtet 2022

Psykologforeningens valgkomité er klar med innstilling til medlemmer av Sentralstyret, Fagetisk råd, Ankeutvalget for fagetiske klagesaker og Valgkomiteen for landsmøteperioden 2022-2025.

Psykologprisen 2022

Even Halland lurte på hva pasientene egentlig syntes om behandlingen han ga. Vinneren av Psykologprisen 2022 driver nybrottsarbeid i psykisk helsevern.

De siste ti årene har det blitt mer enn dobbelt så mange ansatte i private selskaper. Psykologforeningen er bekymret for utviklingen.

Norsk psykologforening støtter avgjørelsen fra Den europeiske psykologføderasjonen. – Vi kan ikke akseptere at det russiske psykologforbundet ikke tar avstand fra krigen i Ukraina, sier president Håkon Skard.

– Vi mener det krever endringer i lovreguleringer, styringsverktøy, samarbeid mellom flere departementer og betydelige ressurser over år, sier Psykologforeningens president Håkon Skard om en ny opptrappingsplan for psykisk helse.

Lønnsoppgjøret 2022

I staten har Akademikerne fått ny, felles hovedtariffavtale med Unio og representerer nå flest ansatte i staten.

Lønnsoppgjøret 2022

Faren for streik er over for psykologer i kommunal sektor. – Nå kan våre tillitsvalgte i kommunene komme i gang med forhandlingene, sier Rune Frøyland, visepresident i Psykologforeningen.

Psykologer er blant yrkesgruppene Akademikerne tar ut i streik fra 24. mai om det ikke blir enighet under meklingen i Oslo kommune. Les også om tariffoppgjørene i kommunene og staten.

Akademikerne

Akademikerne ble enige med Spekter i forhandlingene om rettigheter knyttet til blant annet sykdom, svangerskap, pensjon og ferie.