Blogg

Psykologene Anne- Kari Torgalsbøen og Peder Kjøs debatterer TV-programmet «Jeg mot meg» i Aftenposten. De blir ikke enige. Antagelig har de rett begge to, kommenterer blogger Rune Flaaten Bjørk.

Fattig dame vrenger lommene

Blogg

Det er særdeles lite «lykke» å spore blant mine mange fattige klienter i Oslo og London, skriver psykolog Malin Øyen i dette blogginnlegget i regi av Forening for interkulturell psykologi (FIP).

Dame ønsker velkommen

Statsbudsjettet

– En substansiell og helt nødvendig økning, sier Psykologforeningens president Tor Levin Hofgaard i en kommentar til Regjeringens løfter om budsjettmidler til 125 flere kommunepsykologer i 2019.

Det norske og ungarske flagget.

Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) tilbakeviser at masterutdanningen ved ELTE-universitetet gir rett til å arbeide selvstendig som psykolog i Ungarn og Norge.

Rune Frøyland

– For å sikre forsvarlig helsehjelp, må ELTE-studentene få veiledning av psykologspesialist.

Ingunn Holbæk

Hva er dissosiasjon og dissosiative lidelser? Psykologspesialist Ingunn Holbæk redegjør på video og i artikkel.

Stressa dame

Blogg

«Jeg er ikke stresset. Jeg er ikke sånn som person, jeg blir ikke stresset. Jeg har bare vondt i beinet og vil klare det samme som før.»

Omslagsillustrasjon: Åshild Irgens

Tidsskriftet

Er valg av terapeutisk innretning i kommunale lavterskeltilbud for snevert? Spørsmålet stilles i oktoberutgaven av Psykologtidsskriftet der også avdøde Jon Michelet har en sentral rolle.

Mange hender legger puslespill sammen.

Stillingsannonse

Vil du bli spesialrådgiver i Psykologforeningens fagpolitiske avdeling? Velkommen til å søke stilling i et pulserende, spennende og mangfoldig fagmiljø.

Gode lærer-elev-relasjoner

Helse- og omsorgsminister Bent Høie lover «psykisk helse» i skolen fra 2020.

Nora Sveaass. Foto: UiO

Psykologiprofessor og leder for Psykologforeningens menneskerettighetsutvalg, Nora Sveaass, får Universitetet i Oslos menneskerettighetspris. Gratulerer.

Barn viser fram planter

Psykologforeningen vil ha psykologene med på laget i folkehelsearbeidet og vil endre folkehelseloven.

Erna Solberg

12. september lanserte statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie de tre første pakkeforløpene for psykisk helse og rus. Se opptak på  Helsedirektoratets FB-side .

Tar imot pakke

– Minst tre ting må være på plass for at pakkeforløpene for psykisk helse skal fungere etter hensikten, sier visepresident i Psykologforeningen, Heidi Svendsen Tessand.

Jente som er lei seg sitter på en trapp med kosedyret sitt.

– Arbeidet med å forebygge selvmord starter med å sørge for at barn og unge vokser opp i trygge omgivelser og har noen å gå til når de sliter.