Rune Frøyland

Psykologforeningens visepresident, Rune Frøyland, er gjenvalgt til ny toårsperiode som leder av Akademikerne helse.

Illustrasjon Åshild Irgens

Tidsskriftet

På tide å teste ut nye metoder i behandlingen av eldre med angst og depresjon.

– Ved hjelp av digitale løsninger kan vi behandle langt flere pasienter enn vi gjør i dag. Derfor kan vi ikke forholde oss passive til den teknologiske utviklingen.

EUs kvalifikasjonsdirektiv gir ikke rett til anerkjennelse som psykolog i Norge for dem med master i psykologi fra Ungarn. Det følger av en rettslig utredning bestilt av Psykologforeningen.

Trenger du kunnskap om psykisk helse eller et godt råd? Vi har laget over 50 videoer om livsutfordringer, psykiske lidelser og andre psykologiske emner. Kanskje finner du det du leter etter der?

Redd skolejente med tavle

Blogg

I Bærum kommune var mange elever engstelige for å holde presentasjoner foran klassen. Det ønsket vi å gjøre noe med.

Tor Levin Hofgaard

Psykologforeningens president, Tor Levin Hofgaard, er gjenvalgt som medlem av Akademikernes styre.

Eva Secher Mathiasen, leder i Dansk Psykolog Forening

Danskene vil reformere psykisk helsevern og snuser på muligheten for å gi psykologspesialister større faglig ansvar for behandlingen etter norsk modell.

Kvinne på venteværelse på sykehuset

Blogg

«Jeg har alltid snakket masse om sykdommen min. Jeg har mestret det godt, det har ikke vært skuespill. Jeg har vært glad, selv når jeg har vært syk.»

Nora Sveaass

Professor i psykologi, Nora Sveaass, etterlyser at norske myndigheter tar flyktningers psykiske helse mer på alvor. 24. oktober mottok hun Akademikerprisen.

Ingrid Grov Mannsverk

Østensjø bydel i Oslo: En psykolog for dem som ikke nyttiggjør seg av tradisjonelle hjelpetilbud. Som heier fram normaliteten, spesielt når gutta og bekjemper sosial ulikhet i helse.

Jan Fredrik Andresen, direktør i Statens helsetilsyn

– Sett fra Helsetilsynets ståsted vil det være helt naturlig at ELTE-kandidatene veiledes av psykologspesialist.

Glade barn løper på gress

Kommentar

Forventningene til psykologer i kommunene er høye. Men én psykolog kan ikke svare på alle forventningene alene, det trengs flere, skriver Tor Levin Hofgaard i Dagens Medisin.

Valgets kvaler

Budsjettkommentar

Vi er glade for tilleggsbevilgningen til psykologer i kommunene, men statsbudsjettet for 2019 er først og fremst nøytralt og viderefører etablerte satsinger. Vi ser få tydelige prioriteringer.

Gutt gir bort blomst

Verdensdagen

På samme dag Norge skrev under på en erklæring om å prioritere psykisk helse, er det trist å være vitne til utviklingstrekk som peker i en annen retning enn «raushet» - tema for Verdensdagen 10. oktober.