Aktuelt

Forsiden av desemberutgaven av Psykologtidsskriftet

Tidsskriftet

«Vi har ingen metoder for å skille ut de personene som dør i selvmord, fra den mye større gruppen av personer som har akkurat samme symptombilde, og som ikke dør.»

Nobels Fredssenter. Foto Johannes Granseth/ Nobels Fredssenter

Menneskerettighetsutvalgets konferanse 29. november på Nobels Fredssenter. Konferansen ble streamet på Facebook

Heidi Wittrup Djup

Hedersgjest

– Psykologer arbeider ofte i systemer der maktforholdet mellom mennesker er asymmetrisk. Derfor bør de interessere seg for menneskerettigheter.

«Flere kommuner med psykiske helsetilbud for eldre». Slik lød den klare bestillingen da Stortinget vedtok eldrereformen «Leve hele livet».

Kommentar

«Arbeidsgiversiden svekker streikeretten ved å tvinge fram bruk av tvungen lønnsnemnd». Assisterende forhandlingssjef, Joakim Solhaug, kommenterer arbeidsgiversidens rolle under sykepleierstreiken.

Tor Levin Hofgaard. Foto: Ola Hana / NRK

Kommentar

Vi kan aldri garantere at en pasient som forsøker å ta sitt eget liv, ikke vil lykkes. Men vi som jobber i psykisk helsevern, vil gjøre det vi kan for å hjelpe.

Kvinne som hever hånden for å si stopp.

«Ingen skal finne seg i vold fra en partner. Vold dreper kjærlighet.» 25. november er FNs dag for bekjempelse av kjønnsrelatert vold.

Glad mannlig student

– Vi er glade for at regjeringen vil gi kjønnspoeng til psykologstudiet slik at flere menn kan bli psykologer. 

Joy Buikema Fjærtoft

I flere år har hun jobbet systematisk med arbeidsmiljøet ved Oslo universitetssykehus (OUS). I høst ble hun belønnet med Den norske arbeidsmiljøprisen 2018.

Ragnhild Bang Nes

Hun vil gi politikerne bedre grunnlag for samfunnsplanlegging og aktivt folkehelsearbeid. 350 kommunepsykologer fikk vite hvordan.

Tove Beate Pedersen og Anna Helle-Valle

«Eldres behov for psykiske helsetjenester er sterkt underkommunisert.»

Tormod Bøe

– Sammenhengen mellom levekår og psykisk helse slår rett inn på psykologkontoret. Derfor bør ikke psykologer jobbe isolert på terapirommet.

Barn løper på gressplen

Rapporten  Psykisk helse i alt vi gjør – men hvordan  gir psykologer i kommunen kunnskapsbasen og verktøykassa til å gjøre en forskjell i folkehelsearbeidet.

Frøydis Haukeland, Brita Rønning Iversen, Kristin Sekse

Bø i Telemark: Når kommunepsykolog Brita Rønning Iversen er på jobb, behandler hun ikke enkeltpersoner, hun utvikler gode tjenester.

– Vi trenger ledere som utvikler tjenestene ved å ta utgangspunkt i tilbakemeldinger fra pasientene og de som arbeider med dem.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.