Aktuelt

Leder som viser sin personlige rating

Kommentar

«Ledelse» er kjernen i å lykkes med å lage pasientens helsetjeneste, Regjeringens credo for hva den vil med helsevesenet vårt. Men ikke hvilken som helst ledelse – den må være «pasientnær».

Mann overrekker gullnøkkel

Kommentar

Vi har store forventninger til helseministerens sykehustale 15. januar: At han benytter muligheten til å vise hvordan han vil realisere «Den gylne regel».

Gutt med strekkode på underarmen

Blogg

Det er ingen tvil om at gener er viktige, men de kan ikke oppdra barna våre. Det er det bare vi foreldre som kan gjøre.

Hånd i hånd i solnedgang

Blogg

3. august 2018 døde Vidar av tarmkreft. Før han døde tenkte han og kona Marte nøye igjennom hva som var viktig for dem og barna den siste tiden. Her er deres historie.

Tyrkisk kvinne demonstrerer.

I et brev til Tyrkias president protesterer Psykologforeningen mot fengslingen av tyrkisk menneskerettighetsaktivist.

Forsiden på januarutgaven av Psykologtidsskriftet

Tidsskriftet

Psykisk helse i distriktene er ikke like høyt prioritert som i de store byene, sier Malin Fors i årets første utgave av Tidsskrift for Norsk psykologforening.

Jente titter ut av vindu

Kommentar

Når de fleste av oss stenger oss inne for å dyrke egen julehygge, er det fortsatt noen som holder åpent. Ja, noen stenger aldri.

Fra 1. januar 2019 godkjennes individuell veiledning via videokonferanse som en del av psykologenes spesialistutdanning.

Kvinne som lytter

Kommentar

Foretakstillitsvalgte i sykehusene har i det siste rettet nødvendig oppmerksomhet mot nedskjæringer og økt arbeidspress i psykisk helsetjeneste og i tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB).

Avtalepartene med arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i spissen

Forebygging har fått en større plass i den nye IA-avtalen som ble signert 18. desember. Avtalen gjelder i fire år, og målet er å få ned sykefravær og frafall fra arbeidslivet.   

Lønneblader om høsten

Det er både trist og vemodig å måtte melde fra om Haldis Hjorts bortgang. Haldis døde etter lengre tids sykdom lørdag 15. desember.

Det er over syv ganger flere psykologer med driftsavtale per innbygger i Oslo enn i Vest- Agder som ligger helt på bånn. Allmenlege Knut Sand Bakken i Flekkefjord roper varsku.

Marit Hannisdal

Hedersgjest

Hun har stått i fremste rekke for å gjøre arbeidslivet til et interessefelt for psykologer. Det har gått sakte, men i riktig retning.

Psykologforeningen vil arbeide for å lovfeste prinsippet om juridisk bindende forhåndserklæringer.

Nora Sveaass

Prisene har stått i kø: 5. desember ble hun overrakt UiOs menneskerettighetspris. Bistandsaktuelt har intervjuet leder i Psykologforeningens menneskerettighetsutvalg, Nora Sveaass.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.