Jente titter ut av vindu

Kommentar

Når de fleste av oss stenger oss inne for å dyrke egen julehygge, er det fortsatt noen som holder åpent. Ja, noen stenger aldri.

Fra 1. januar 2019 godkjennes individuell veiledning via videokonferanse som en del av psykologenes spesialistutdanning.

Kvinne som lytter

Kommentar

Foretakstillitsvalgte i sykehusene har i det siste rettet nødvendig oppmerksomhet mot nedskjæringer og økt arbeidspress i psykisk helsetjeneste og i tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB).

Avtalepartene med arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i spissen

Forebygging har fått en større plass i den nye IA-avtalen som ble signert 18. desember. Avtalen gjelder i fire år, og målet er å få ned sykefravær og frafall fra arbeidslivet.

Lønneblader om høsten

Det er både trist og vemodig å måtte melde fra om Haldis Hjorts bortgang. Haldis døde etter lengre tids sykdom lørdag 15. desember.

Det er over syv ganger flere psykologer med driftsavtale per innbygger i Oslo enn i Vest- Agder som ligger helt på bånn. Allmenlege Knut Sand Bakken i Flekkefjord roper varsku.

Marit Hannisdal

Hedersgjest

Hun har stått i fremste rekke for å gjøre arbeidslivet til et interessefelt for psykologer. Det har gått sakte, men i riktig retning.

Psykologforeningen vil arbeide for å lovfeste prinsippet om juridisk bindende forhåndserklæringer.

Nora Sveaass

Prisene har stått i kø: 5. desember ble hun overrakt UiOs menneskerettighetspris. Bistandsaktuelt har intervjuet leder i Psykologforeningens menneskerettighetsutvalg, Nora Sveaass.

Jente med sparegris

De psykologiske belastningene av dårlig økonomi, kan være store. Derfor er det viktig med forsvarlig utlånspraksis for forbrukslån.

Rød stige til himmelen

Blogg

Hvordan bidrar samfunnspsykologer til å skape et bedre samfunn? Om Book of Mormon, «generasjon prestasjon» og Guds død.

Per Olav Solberg

Mer moderne, mer aktuell, mer brukervennlig, men fortsatt Tidsskrift for Norsk psykologforening.

Tor Levin Hofgaard

Se tre korte videoforedrag om temaet.

Forsiden av desemberutgaven av Psykologtidsskriftet

Tidsskriftet

«Vi har ingen metoder for å skille ut de personene som dør i selvmord, fra den mye større gruppen av personer som har akkurat samme symptombilde, og som ikke dør.»

Nobels Fredssenter. Foto Johannes Granseth/ Nobels Fredssenter

Menneskerettighetsutvalgets konferanse 29. november på Nobels Fredssenter. Konferansen ble streamet på Facebook