High five

Kommentar

Det fins neppe bedre bekreftelse på at satsingen på psykologer i kommunen har vært vellykket, enn at kommunene selv går god for suksessen.

Egil Nygaard

Det har skjedd noe med profesjonsstudiet ved Universitetet i Oslo (UiO): Helsefremmende og forebyggende arbeid har fått mye større plass enn før.

Inger Marie Andreassen, Kjersti Hildonen, Bent Høie, Kristian Isnes og Marianne Egeberg Kolobekken

Bedre skolemiljø. Bedre foreldrekontakt. Færre barn og unge som blir henvist til psykiske helsetjenester (BUP) og PPT. Mindre sykefravær blant lærerne.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Kronikk

Barnehageansatte har verdens nest viktigste jobb i en av de tidligste fasene i barns liv, heter det i denne kronikken der forfatterne spør: Hvorfor er ikke barnehagen gratis?

Jogeir Sognnæs (t.v.) på besøk for å orientere fylkeslaget i Hordaland, her ved leder Bjarte Bruntveit.

Noen skal ut, ferske fjes skal inn: Drøye ni måneder før Psykologforeningens landsmøte, er valgkomitéen midt i arbeidet med å få nominert kandidater til alle verv.

Spesialiteten i arbeidspsykologi. Lene Kristin Ringe

Å være i jobb gir mestring, tilhørighet og mening. Å være i jobb kan forebygge psykiske helseplager og utenforskap. Å være i jobb er helsefremmende.

Psykologforeningen vil ha større forutsigbarhet for utenlandsstudenter. Utdanninger i EØS-området som møter norske krav, bør kunne forhåndsgodkjennes.

Å leve med sykdom

Hvordan er det å leve med sykdom, hvordan kan psykisk og fysisk helse påvirke hverandre? Psykologspesialist Nina Lang om klinisk helsepsykologi i praksis.

Hvordan kan psykologisk kompetanse bidra til bedre behandling av pasienter i somatikken? Våre innspill til Nasjonal helse- og sykehusplan.

Gule blomster i vase

På psykologforeningen.no har vi en egen blogg der fagfolk skriver om helsepsykologiske emner. Kanskje du finner noe du har glede av der?

Forside februarutgaven. Illustrasjon: Åshild Irgens

Tidsskriftet

– Ulovlig tvangsmedisinering kan være utbredt i psykisk helsevern, sier sivilombudsmann Aage Thor Falkanger i februarutgaven av Psykologtidsskriftet.

Kjersti Toppe. Foto: Senterpartiet

– Kunnskapsgrunnlaget er for er tynt til å vedta utbygging av OUS. Avgjørelsen bør utsettes.

Psykologforeningen introduserer egne informasjonssider for deg som er psykolog i kommunen.

Mann tegner smilefjes med kritt på tavle.

Kommentar

Hva bør vi egentlig snakke om når vi snakker om «pasientens helsetjeneste»? Les om våre innspill til nasjonal helse- og sykehusplan.

Siri Næs. Foto: Terje Reite/NRK

Hedersgjest

Siri Næs stakk hodet fram for «den gylne regel», og se – det sitter der ennå.