Aktuelt

– Innledende forhandlinger er gjennomført i god dialog med Spekter, sier forhandlingsleder i Akademikerne helse, Rune Frøyland. 

Mann utforsker VR-briller

Blogg

Psykologrollen versjon 2.0 er under utvikling, og den vil rocke deg. Og forhåpentligvis gjøre deg til en bedre og mer effektiv fagutøver, skriver Kaja Betin.

Mann med kikkert

Helsepolitisk barometer 2019

Bare 16 prosent vurderer tilgjengeligheten til psykisk helsehjelp i egen kommune som god, viser tall fra Helsepolitisk barometer for 2019.

Jørgen Sundby:  Sakkyndighet i sivile saker om erstatning for helseskade

Har man fått en helseskade som man mener en annen er ansvarlig for, kan man søke erstatning. Psykologspesialist Jørgen Sundby forklarer på video.

Åpen dør til framtiden

Kommentar

Vi er i landsmøteåret 2019. Tiden er igjen inne for å spørre seg hva som skal være Psykologforeningens hovedsatsingsområde i neste landsmøteperiode.

En mann må velge retning han skal gå i.

Kommentar

At helseforetakene forholder seg til psykisk helsevern som om det er et «valgfag», har en kostnadsside det er farlig å undervurdere, skriver tillitsvalgte i Psykologforeningen i et debattinnlegg i DM 25. mars.

Utsnitt av omslagsillustrasjon av Børge Bredenbekk

Tidsskriftet

Menn utsatt for seksuelle overgrep, og som har fordomsfulle antagelser om overgrep, kan kjenne mer skam og psykisk belastning i etterkant av overgrep og la være å søke hjelp.

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Psykologforeningens visepresident Rune Frøyland sier det er feil at han ber norske profesjonsstudenter kjempe mot ELTE-kandidatene.

Tor Levin Hofgaard

Kommentar

Samtalen jeg hadde med valgkomiteen i februar gjorde at jeg gikk i tenkeboksen. Nå har jeg gitt dem endelig beskjed: Jeg stiller meg ikke til disposisjon som presidentkandidat ved landsmøtet i 2019.

Birgit Aanderaa

Hedersgjest

Rekk opp hånda de som mener de kjenner hovedstadsprosessen bedre enn Psykologforeningens tillitsvalgte, Birgit Aanderaa.

Sykehusseng. Foto: Anders Minge, Stavanger Aftenblad

Kommentar

Ja, det fins situasjoner da det er nødvendig å gripe inn mot pasientens vilje, men vi må fortsatt jobbe for å redusere tvang i psykisk helsevern. Følg debatten om tvang i Stavanger Aftenblad.

Mann ruller stein til toppen av et fjell

Kommentar

Hver gang Sisyfos hadde rullet steinen til toppen av fjellet, rullet den ned igjen. Det er et dårlig referansepunkt for verdifulle sykehusansatte. Det er på tide å la steinen ligge og komme seg videre.

Liten jente foran skjermen

Blogg

Innimellom har jeg lyst å hive iPhonen til døtrene mine i veggen. Godt foreldreskap handler imidlertid om å veilede barna sine. Ikke å skremme vettet av dem. 

Forsiden av Psykologtidsskriftets marsutgave. Illustrasjon Åshild Irgens

Tidsskriftet

Parforholdet kan være en viktig drivkraft i bedringsprosesser ved spiseforstyrrelser, fremgår det av marsutgaven av Psykologtidsskriftet.

Illustrasjonsfoto: Barnet på bildet er ikke et barn med norske foreldre med tilknytning til IS. Foto: Shutterstock

Psykologforeningens menneskerettighetsutvalg (MRU) ber barneminister Kjell Ingolf Ropstad ta initiativ for å hente hjem norske barn som har foreldre med IS-tilknytning.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.