Aktuelt

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Kronikk

Barnehageansatte har verdens nest viktigste jobb i en av de tidligste fasene i barns liv, heter det i denne kronikken der forfatterne spør: Hvorfor er ikke barnehagen gratis?

Jogeir Sognnæs (t.v.) på besøk for å orientere fylkeslaget i Hordaland, her ved leder Bjarte Bruntveit.

Noen skal ut, ferske fjes skal inn: Drøye ni måneder før Psykologforeningens landsmøte, er valgkomitéen midt i arbeidet med å få nominert kandidater til alle verv.

Spesialiteten i arbeidspsykologi. Lene Kristin Ringe

Å være i jobb gir mestring, tilhørighet og mening. Å være i jobb kan forebygge psykiske helseplager og utenforskap. Å være i jobb er helsefremmende.  

Psykologforeningen vil ha større forutsigbarhet for utenlandsstudenter. Utdanninger i EØS-området som møter norske krav, bør kunne forhåndsgodkjennes.

Å leve med sykdom

Hvordan er det å leve med sykdom, hvordan kan psykisk og fysisk helse påvirke hverandre? Psykologspesialist Nina Lang om klinisk helsepsykologi i praksis.

Hvordan kan psykologisk kompetanse bidra til bedre behandling av pasienter i somatikken? Våre innspill til Nasjonal helse- og sykehusplan.

Gule blomster i vase

På psykologforeningen.no har vi en egen blogg der fagfolk skriver om helsepsykologiske emner. Kanskje du finner noe du har glede av der?

Forside februarutgaven. Illustrasjon: Åshild Irgens

Tidsskriftet

– Ulovlig tvangsmedisinering kan være utbredt i psykisk helsevern, sier sivilombudsmann Aage Thor Falkanger i februarutgaven av Psykologtidsskriftet.

Kjersti Toppe. Foto: Senterpartiet

– Kunnskapsgrunnlaget er for er tynt til å vedta utbygging av OUS. Avgjørelsen bør utsettes.

Psykologforeningen introduserer egne informasjonssider for deg som er psykolog i kommunen.

Mann tegner smilefjes med kritt på tavle.

Kommentar

Hva bør vi egentlig snakke om når vi snakker om «pasientens helsetjeneste»? Les om våre innspill til nasjonal helse- og sykehusplan.

Siri Næs. Foto: Terje Reite/NRK

Hedersgjest

Siri Næs stakk hodet fram for «den gylne regel», og se – det sitter der ennå.

Foto: Dagsavisen

Kommentar

Fra våre tillitsvalgte til Bent Høie: Kortere ventetid er i seg selv ingen målestokk for om psykisk helsevern og rusbehandling blir prioritert. Kan stå i motstrid til pasienttilpasset behandling.

En hund etter nyheter

Psykisk helse i skolen, personlighetsforstyrrelser og en artikkel om rett til sykmelding som nyansatt var blant de mest leste sakene på psykologforeningen.no i 2018.

Bent Høie

Helseminister Bent Høies sykehustale 2019 i opptak. I talen forteller han hvilke forventninger han har til sykehusene.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.