Aktuelt

Blogg

I sommer oppdaget jeg noe paradoksalt. Ved systematisk å trene på å løpe roligere, så økte farten. Sånn er det kanskje ellers i livet også?

Klimabrølet

30. august skal det brøles for klimaet. Klimabrølet vil samle 150.000 mennesker over hele landet til Norgeshistoriens største klimamarkering.

Kongressbanner

«Når behandling er vanskelig» er tema for Psykologikongressen 5. - 6. september.

Et vi-samfunn

Jeg ønsker meg modige politikere som virkelig tør å satse på forebygging, sier psykolog i Lørenskog kommune, Kjersti Hildonen.

Psykisk helse og utenforskap

 – Det sies at det tar en landsby å oppdra et barn og jeg tror resepten er den samme for god psykisk helse, sier Simen Ekelund, psykolog i Skien kommune.

En trygg og god oppvekst må prioriteres

Se hva Elisabeth Sjølie, kommunepsykolog i Sortland, oppfordrer politikerne til å satse på i årets kommunevalg.

Oransje flagg med Arendalsuka skrevet på

12. - 17. august arrangeres Arendalsuka. Psykologforeningen er tilstede hele uka og deltar på flere debatter om psykisk helse. 

Les Psykologtidsskriftets intervju med valgkomiteens kandidat til presidentvervet i Psykologforeningen, Håkon Kongsrud Skard.

Andreas Høstmælingen

Psykologforeningens tidligere fagsjef, Andreas Høstmælingen, ble 21. juni lansert som den tredje kandidaten til vervet som president i Norsk psykologforening.

Heidi Tessand, visepresident

Det har over tid blitt meldt fra om forhold i psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling som tyder på at vilkårene for å yte god behandling er under press. Psykologforeningen har spurt psykologer som jobber i disse tjenestene om de klarer å gi pasientene det de trenger.

Illustrasjonsfoto fra møte om PSI. Foto: UiO

«Man skal ikke skjære i sjelen til et sårbart medmenneske uten å ha fått kyndig veiledning over lang tid». Psykologforeningens generalsekretær i sin tale til vårens avgangsstudenter ved profesjonsstudiet i Oslo.

Anders Wenneberg

På døgnposten på DPS Nedre Romerike er ikke behandling i psykisk helsevern ensbetydende med medisinering. Det har fått følger for samhandlingen med pasientene.

Velkommen til Landsmøtet 20.- 22. november

Dette bør du vite før du ankommer Psykologforeningens landsmøte 2019. (Klikk på bilde og se video)

Hender på tastatur

Fra 1. juli 2019 gjelder ny forskrift som tydeliggjør journalføringsplikten og skal bidra til at pasientjournalen omhandler pasientens behov for helsehjelp.

Nina Strand

Hedersgjest

Ikke la deg lure av Nina Strands myke måte å være kritisk journalist på.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.