Mann i hettegenser som sitter på gulv

Politikk

Psykologforeningen mener det er riktig, og på tide, å gå bort fra reaksjonsformer som vi vet ikke har effekt.

President i Psykologforeningen Håkon Skard

Dagens Medisin

I sin blogg på Dagens Medisin skriver Psykologforeningens president om veien videre etter koronapandemien.

4 personer som sitter i ring og snakker sammen

Les våre råd til psykologer som driver gruppeterapi, arbeid med barn og familier, nevropsykologpraksis eller sakkyndighetsarbeid, om hvordan de kan drive sin virksomhet på en måte som følger krav til smittevern.

Mann i hengekøye foran vann

Flere arbeidsgiverorganisasjoner har bedt om endringer i ferieloven på grunn av koronasituasjonen. Arbeids- og sosialdepartementet har konkludert med at ferieloven har fleksibilitet nok til å møte disse utfordringene.

Kvinne som sitter alene i en sirkel med stoler

Det er nå etablert en kompensasjonsordning for faste kostnader og tapt inntekt som følge av koronasituasjonen.

Mann som foreleser foran en forsamling

Psykologforeningen vil gjennomføre noen kurs digitalt i mai og juni. Gruppeveiledning kan gjøres på video med opptil 4 deltakere.

President i Psykologforeningen Håkon Skard

ESA mener Norge bryter EØS-retten ved å nekte studenter fra ELTE-universitetet i Ungarn godkjenning av deres mastergrad som psykologutdanning i Norge.

Logo Helsedirektoratet

Psykologer kan nå gjenoppta mer vanlig drift, med fysiske pasientmøter. Forutsetningen er at de kan følge kravene i den nye veilederen for smittevern.

Illustrasjon av koronavirus

Mandag 20. april arrangerer Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet nettundervisning om covid-19 utbruddet og hvordan dette bør håndteres i helsevirksomheter med en-til-en pasientkontakt.

Hånd som holder mobiltelefon med smitteapp

Mange medlemmer har spørsmål om nedlastning av appen «Smittestopp», knyttet opp mot personvern og taushetsplikt. Vi støtter myndighetenes oppfordring om å laste ned og ta i bruk appen, og oppfordrer våre medlemmer til å gjøre dette.

Kvinne som sitter på en sofa og snakker med en psykolog

Folkehelseinstituttet jobber nå med å utarbeide en bransjestandard for psykologer, slik at det kan åpnes mer for vanlig drift med fysiske møter med pasientene. Psykologforeningen har gitt innspill.

Kvinne som er på jobb og syk

Regjeringen har endret reglene slik at koronasmitte kan gi rett til yrkesskadeerstatning. Samtidig gjøres det klart at også ansatte på hjemmekontor vil være dekket av reglene om yrkesskadedekning i folketrygden.

Person som sitter med laptop i fanget

Den europeiske psykologføderasjonen (EFPA) ber psykologer om hjelp til å kartlegge bruk av internettbehandling under Covid-19 utbruddet.

Visepresident Rune Frøyland

Flere psykologer har ikke hatt mulighet til å drive sin virksomhet fullt ut. Nå skal det utvikles bransjestandarder slik at disse vil kunne drive mer som vanlig.

Arnhild Lauveng

Et enstemmig sentralstyre utpekte mandag 6. april Arnhild Lauveng som ny visepresident med ansvar for fag- og profesjonspolitikk.