Valg 2021

– Jeg savner flere tiltak for å forebygge psykisk uhelse, sier Psykologforeningens president Håkon Skard etter en partidebatt om psykisk helse på Arendalsuka.

Valg 2021

Psykologforeningen er bekymret for nedprioriteringen av psykisk helse etter politikerdebatten under Arendalsuka.

Valg 2021

Psykologforeningen gir terningkast til partiprogrammene.

Tidsskriftet

Bjørn Christiansens minnepris 2020: Depresjonsbehandling er ikke nok for folk som strever med komplisert sorg, mener artikkelforfatterne av fjorårets beste vitenskapelige artikkel i Psykologtidsskriftet.

Én av tre psykologer i spesialisthelsetjenesten sier de ofte ikke får møtt pasientene nok til å gi god behandling, viser Psykologforeningens medlemsundersøkelse i 2021.

Psykologforeningen har gitt innspill til Nasjonale faglige råd for tvang i psykisk helsevern.

Akademikerne

Akademikerne og Spekter er enige om lønnsoppgjørene for sykehusene. Resultatet er på linje med resten av offentlig sektor.

Psykologer vet hva kvalitet er. Men vi trenger gode rammer for å levere god kvalitet.

Les om Psykologforeningens hovedsatsingsområde 2019-2022.

Nav kan ikke nok om helse, og helsevesenet tenker ikke nok på jobb, mener arbeidspsykolog Jon Fiske.
– Vi må samarbeide bedre om folk med psykiske plager i arbeidslivet, sier han.

Dagens Medisin

Ekspertgruppa som har sett på koronapandemiens konsekvenser for psykisk helse, slår fast at vi må styrke eksisterende tjenester. Det krever også en styrking av spesialisthelsetjenesten, mener Psykologforeningens president Håkon Skard.

Psykologer som misbruker sin stilling og makt til å begå overgrep, er et problem Psykologforeningen tar på største alvor. Vi mener myndighetene må gjøre det lettere å sjekke om behandlere har autorisasjon.

Tidsskriftet

Ny forskning reiser spørsmål om pasientjournalen som arbeidsredskap. – Journalen min skal ikke være en åpen lærebok for studenter og annet helsepersonell, advarer forfatter, hjelpepleier og tidligere erfaringskonsulent Målfrid J. Frahm Jensen.

Hvordan kan psykologer motvirke negativ forskjellsbehandling? Og hjelpe dem som blir utsatt for den?

Eldre kvinne ved skrivebord.

Prisen går til psykologer som bidrar til å gjøre psykologisk kunnskap tilgjengelig og til nytte for folk flest. Nominasjonsfristen er 20. juni.