Hånd som holder mobiltelefon med smitteapp

Mange medlemmer har spørsmål om nedlastning av appen «Smittestopp», knyttet opp mot personvern og taushetsplikt. Vi støtter myndighetenes oppfordring om å laste ned og ta i bruk appen, og oppfordrer våre medlemmer til å gjøre dette.

Kvinne som sitter på en sofa og snakker med en psykolog

Folkehelseinstituttet jobber nå med å utarbeide en bransjestandard for psykologer, slik at det kan åpnes mer for vanlig drift med fysiske møter med pasientene. Psykologforeningen har gitt innspill.

Kvinne som er på jobb og syk

Regjeringen har endret reglene slik at koronasmitte kan gi rett til yrkesskadeerstatning. Samtidig gjøres det klart at også ansatte på hjemmekontor vil være dekket av reglene om yrkesskadedekning i folketrygden.

Person som sitter med laptop i fanget

Den europeiske psykologføderasjonen (EFPA) ber psykologer om hjelp til å kartlegge bruk av internettbehandling under Covid-19 utbruddet.

Visepresident Rune Frøyland

Flere psykologer har ikke hatt mulighet til å drive sin virksomhet fullt ut. Nå skal det utvikles bransjestandarder slik at disse vil kunne drive mer som vanlig.

Arnhild Lauveng

Et enstemmig sentralstyre utpekte mandag 6. april Arnhild Lauveng som ny visepresident med ansvar for fag- og profesjonspolitikk.

Logo NPF

Stillingsannonse

Er du vår neste leder av Norges mest anerkjente fagtidsskrift?

illustrasjon om webinar

Her kan du se opptak av webinaret som ble arrangert 1. april og lese svar på spørsmålene som ble stilt underveis.

Mann med kalkulator

– Privatpraktiserende psykologer må få høyeste kompensasjonsgrad, sier visepresident Rune Frøyland.

Valgkomiteen redegjør her for lokalavdelingenes tilbakemelding på innstilling av kandidat til vervet som visepresident for fag- og profesjonspolitikk.

Tre figurmennesker og en robot som står ved siden av hverandre

Trinnvis

Bruk Trinnvis til å organisere din virksomhet.

to røde dører

Psykologforeningen har tatt opp saken i møte med helseminister Bent Høie. Det jobbes også med å få mediene til å få ut korrekt informasjon.

Håkon Kongsrud Skard

Dagens Medisin

Stengte barnehager, skoler og fritidstilbud går ut over barn som lever med omsorgssvikt. Det tar en landsby å oppdra et barn, og nå må landsbyen mobilisere, skriver President Håkon Skard på sin blogg i Dagens Medisin.

Onsdag 1. april kl 17.00 inviterer vi til åpent webinar for psykologer om videoterapi. Webinaret kan også lastes ned i etterkant.

Mann som ser på telefonen

Noen som har tid til lytte eller gi deg råd og informasjon? Her finner du en liste over hjelpetelefoner og nettsider.