Aktuelt

Moderat depresjon skal først fremst møtes med rådgivning, hjelp til selvhjelp og psykologisk behandling. Antidepressiv medisin skal ikke være førstevalget. Det fremgår av nye retningslinjer fra Helsedirektoratet.

Odelstinget vedtok 15. juni å moderere lovforslaget som ville ha gjort det til en plikt å forklare seg for Olsen-utvalget . Utvalget gransker drap begått av personer med kjent psykisk lidelse.

Leseren står fritt til å kommentere artikler og bloggtekster som publiseres på psykologforeningen.no. Alle kommentarer overvåkes av moderator. Moderator forbeholder seg retten til å fjerne kommentarer:

Hvordan nærme seg kulturregulerte og tabubelagte områder uten å krenke pasienten? Slik lyder det sentrale spørsmålet i rapporten ”Likeverdig helsetjeneste. Om helsetjenester til ikke-vestlige innvandrere”.