Videoer om psykiske lidelser m.m.

Politikk, høringsuttalelser...

Spesialistutdanningen...

Mann som stuper

Riktig god sommer. Psykologforeningens sentralbord er stengt i ukene 29, 30 og 31.

Helsedirektoratet med kvalifiseringsprogram for ELTE-studenter som fullførte masterutdanning før godkjenningspraksisen ble endret i 2016, og som ønsker autorisasjon som psykolog i Norge.

Psykologikongressen

Bli bedre kjent med bidragsyterne på årets Psykologikongress! Les presentasjoner av key notes, last ned kongressheftet, gå til påmelding.

Melketann i glasset. Utsnitt av omslagsillustrasjon. Åshild Irgens

Tidsskriftet

Munnhelse og utenforskap er sentralt tema når Psykologtidsskriftet biter fra seg i juliutgaven.

Et mangfold av sko i en sirkel

Kommentar

Det er gode grunner til at psykiaterne ikke lenger er enerådende i psykisk helsevern. Den aller viktigste er hensynet til pasientene.

Studentene på Psykologisk institutt ved UiO gjorde sterk motstand da universitetet diskuterte å stenge klinikkene. Arkivfoto: Katinka Hustad

Kommentar

Når læresteder som utdanner psykologer frasier seg ansvar for klinikkopplæring, abdiserer de fra rollen som profesjonsutviklere.

Nettverksmøte: 28. juni: Sofasamtale om erfaringer fra samtalegrupper for transpersoner.

Fire fagpersoner som har erfaring med å lede samtalegrupper for transpersoner: Se opptak av debatt arrangert av Psykologforeningen 28. juni.  Les om deltakerne.

Mann med smiley foran ansiktet

Folkehelseinstituttet

Det er grunn til optimisme når det gjelder målrettede tiltak for å forebygge psykiske lidelser blant barn og unge.

Tove Beate Pedersen

Hedersgjest

Hvem i all verden skal snakke om kjønn og kultur i Psykologforeningens sekretariat når seniorrådgiver Tove Beate Pedersen ikke er der lenger?

Fra venstre: president i IAAP, Janel Gauthier,  Sverre L. Nielsen og  José M. Peiró, leder for IAAP Professional Awards Committe. Foto: Knut Dalen

Tidligere generalsekretær i Psykologforeningen, Sverre L. Nielsen, mottok 25. juni IAAP Distinguished Professional Contributions Award.

Mann med hodepine

Psykologikongressen 2018

Flere enn én million nordmenn har smerter som har vart lenger enn tre måneder. Cirka 80 prosent av smertene er «medisinsk uforklarte».

Kvinne har terapi over Skype

Avtalespesialistene får en inntektsvekst på 2,8 prosent, den samme som frontfaget og offentlig sektor. Takstsystemet er tilpasset gruppebehandling, og det er åpnet for e-terapi.

Far og sønn klemmer hverandre

Psykologikongressen 2018

Begrepet «livskvalitet» inviterer til å snakke om sunnhet istedenfor sykdom, befolkning framfor individ, mener psykolog og forsker Ragnhild Bang Nes. Hør henne på Psykologikongressen 2018.

Jente drømmer seg bort med løvetann i hånden

Video

Klinisk hypnose kan være en viktig del av behandlingen av barn med alvorlig sykdom. Psykologspesialist Maren Østvold Lindheim forteller hvordan.

Share |
Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.