Videoer om psykiske lidelser m.m.

Politikk, høringsuttalelser...

Spesialistutdanningen...

Gutt gjør lekser

Psykologforeningen går imot Nordahl-utvalgets forslag om å fjerne den individuelle rettigheten etter opplæringsloven.

Gatebilde fra Arendalsuka

Vi du høre oss under Arendalsuka? Psykologforeningen er involvert i flere debatter der psykisk helse og helsepolitikk er tema.

Menn i gruppeterapi

Kommentar

«På høy tid å ta befolkningens behov på alvor og sette i gang en prøveordning med kvotering for å øke andelen mannlige psykologer», skriver visepresident Heidi S. Tessand i Aftenposten 6. august.

Far og datter krangler

Blogg

En overdose med familieferie kan være litt av en påkjenning, skriver vår blogger, psykologspesialist Rune Flaaten Bjørk.

Utsnitt av omslagsillustrasjon av Åshild Irgens.

Tidsskriftet

 «Komplisert sorg» er blitt en del av WHO´s diagnosemanual. I augustutgaven av Psykologtidsskriftet vender Atle Dyregrov tommelen opp, men mener barn og unge som sørger ikke blir godt nok ivaretatt.

Helsedirektoratet med kvalifiseringsprogram for ELTE-studenter som fullførte masterutdanning før godkjenningspraksisen ble endret i 2016, og som ønsker autorisasjon som psykolog i Norge.

Psykologikongressen

Bli bedre kjent med bidragsyterne på årets Psykologikongress! Les presentasjoner av key notes, last ned kongressheftet, gå til påmelding.

Melketann i glasset. Utsnitt av omslagsillustrasjon. Åshild Irgens

Tidsskriftet

Munnhelse og utenforskap er sentralt tema når Psykologtidsskriftet biter fra seg i juliutgaven.

Et mangfold av sko i en sirkel

Kommentar

Det er gode grunner til at psykiaterne ikke lenger er enerådende i psykisk helsevern. Den aller viktigste er hensynet til pasientene.

Studentene på Psykologisk institutt ved UiO gjorde sterk motstand da universitetet diskuterte å stenge klinikkene. Arkivfoto: Katinka Hustad

Kommentar

Når læresteder som utdanner psykologer frasier seg ansvar for klinikkopplæring, abdiserer de fra rollen som profesjonsutviklere.

Nettverksmøte: 28. juni: Sofasamtale om erfaringer fra samtalegrupper for transpersoner.

Fire fagpersoner som har erfaring med å lede samtalegrupper for transpersoner: Se opptak av debatt arrangert av Psykologforeningen 28. juni.  Les om deltakerne.

Mann med smiley foran ansiktet

Folkehelseinstituttet

Det er grunn til optimisme når det gjelder målrettede tiltak for å forebygge psykiske lidelser blant barn og unge.

Tove Beate Pedersen

Hedersgjest

Hvem i all verden skal snakke om kjønn og kultur i Psykologforeningens sekretariat når seniorrådgiver Tove Beate Pedersen ikke er der lenger?

Fra venstre: president i IAAP, Janel Gauthier,  Sverre L. Nielsen og  José M. Peiró, leder for IAAP Professional Awards Committe. Foto: Knut Dalen

Tidligere generalsekretær i Psykologforeningen, Sverre L. Nielsen, mottok 25. juni IAAP Distinguished Professional Contributions Award.

Share |
Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.