Videoer om psykiske lidelser m.m.

Politikk, høringsuttalelser...

Spesialistutdanningen...

Arendalsuka

– Skal vi få til bedre samhandling for barn og unge, må det være noen å samhandle med. Derfor haster det for kommunene å bygge opp psykologtjenester slik de er lovpålagt fra 2020.

Heidi Tessand, visepresident i Psykologforeningen

Arendalsuka

– Teknologien kan hjelpe oss med å nå pasienter vi ellers aldri ville ha nådd med et hjelpetilbud.

Tre formet som et ansikt med én vissen og én frisk del.

Kommentar

Å bli fysisk syk kan gi alvorlige psykiske reaksjoner. Det har ikke helsevesenet tatt tilstrekkelig inn over seg. Med revisjon av Nasjonal sykehusplan er tiden inne.

Gutt gjør lekser

Psykologforeningen går imot Nordahl-utvalgets forslag om å fjerne den individuelle rettigheten etter opplæringsloven.

Gatebilde fra Arendalsuka

Vi du høre oss under Arendalsuka? Psykologforeningen er involvert i flere debatter der psykisk helse og helsepolitikk er tema.

Menn i gruppeterapi

Kommentar

«På høy tid å ta befolkningens behov på alvor og sette i gang en prøveordning med kvotering for å øke andelen mannlige psykologer», skriver visepresident Heidi S. Tessand i Aftenposten 6. august.

Far og datter krangler

Blogg

En overdose med familieferie kan være litt av en påkjenning, skriver vår blogger, psykologspesialist Rune Flaaten Bjørk.

Utsnitt av omslagsillustrasjon av Åshild Irgens.

Tidsskriftet

 «Komplisert sorg» er blitt en del av WHO´s diagnosemanual. I augustutgaven av Psykologtidsskriftet vender Atle Dyregrov tommelen opp, men mener barn og unge som sørger ikke blir godt nok ivaretatt.

Helsedirektoratet med kvalifiseringsprogram for ELTE-studenter som fullførte masterutdanning før godkjenningspraksisen ble endret i 2016, og som ønsker autorisasjon som psykolog i Norge.

Psykologikongressen

Bli bedre kjent med bidragsyterne på årets Psykologikongress! Les presentasjoner av key notes, last ned kongressheftet, gå til påmelding.

Melketann i glasset. Utsnitt av omslagsillustrasjon. Åshild Irgens

Tidsskriftet

Munnhelse og utenforskap er sentralt tema når Psykologtidsskriftet biter fra seg i juliutgaven.

Et mangfold av sko i en sirkel

Kommentar

Det er gode grunner til at psykiaterne ikke lenger er enerådende i psykisk helsevern. Den aller viktigste er hensynet til pasientene.

Studentene på Psykologisk institutt ved UiO gjorde sterk motstand da universitetet diskuterte å stenge klinikkene. Arkivfoto: Katinka Hustad

Kommentar

Når læresteder som utdanner psykologer frasier seg ansvar for klinikkopplæring, abdiserer de fra rollen som profesjonsutviklere.

Nettverksmøte: 28. juni: Sofasamtale om erfaringer fra samtalegrupper for transpersoner.

Fire fagpersoner som har erfaring med å lede samtalegrupper for transpersoner: Se opptak av debatt arrangert av Psykologforeningen 28. juni.  Les om deltakerne.

Share |
Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.