Politikk, høringsuttalelser...

Videoer om psykiske lidelser m.m.

Spesialistutdanningen...

Valgets kvaler

Budsjettkommentar

Vi er glade for tilleggsbevilgningen til psykologer i kommunene, men statsbudsjettet for 2019 er først og fremst nøytralt og viderefører etablerte satsinger. Vi ser få tydelige prioriteringer.

Gutt gir bort blomst

Verdensdagen

På samme dag Norge skrev under på en erklæring om å prioritere psykisk helse, er det trist å være vitne til utviklingstrekk som peker i en annen retning enn «raushet» - tema for Verdensdagen 10. oktober.

Blogg

Psykologene Anne- Kari Torgalsbøen og Peder Kjøs debatterer TV-programmet «Jeg mot meg» i Aftenposten. De blir ikke enige. Antagelig har de rett begge to, kommenterer blogger Rune Flaaten Bjørk.

Fattig dame vrenger lommene

Blogg

Det er særdeles lite «lykke» å spore blant mine mange fattige klienter i Oslo og London, skriver psykolog Malin Øyen i dette blogginnlegget i regi av Forening for interkulturell psykologi (FIP).

Dame ønsker velkommen

Statsbudsjettet

– En substansiell og helt nødvendig økning, sier Psykologforeningens president Tor Levin Hofgaard i en kommentar til Regjeringens løfter om budsjettmidler til 125 flere kommunepsykologer i 2019.

Det norske og ungarske flagget.

Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) tilbakeviser at masterutdanningen ved ELTE-universitetet gir rett til å arbeide selvstendig som psykolog i Ungarn og Norge.

Rune Frøyland

– For å sikre forsvarlig helsehjelp, må ELTE-studentene få veiledning av psykologspesialist.

Ingunn Holbæk

Hva er dissosiasjon og dissosiative lidelser? Psykologspesialist Ingunn Holbæk redegjør på video og i artikkel.

Stressa dame

Blogg

«Jeg er ikke stresset. Jeg er ikke sånn som person, jeg blir ikke stresset. Jeg har bare vondt i beinet og vil klare det samme som før.»

Omslagsillustrasjon: Åshild Irgens

Tidsskriftet

Er valg av terapeutisk innretning i kommunale lavterskeltilbud for snevert? Spørsmålet stilles i oktoberutgaven av Psykologtidsskriftet der også avdøde Jon Michelet har en sentral rolle.

Hvordan kan menneskerettighetene bli et praktisk verktøy i det daglige arbeidet som psykolog? Meld deg Menneskerettighetsutvalgets jubileumsseminar 29. november.

Mange hender legger puslespill sammen.

Stillingsannonse

Vil du bli spesialrådgiver i Psykologforeningens fagpolitiske avdeling? Velkommen til å søke stilling i et pulserende, spennende og mangfoldig fagmiljø.

Gode lærer-elev-relasjoner

Helse- og omsorgsminister Bent Høie lover «psykisk helse» i skolen fra 2020.

Nora Sveaass. Foto: UiO

Psykologiprofessor og leder for Psykologforeningens menneskerettighetsutvalg, Nora Sveaass, får Universitetet i Oslos menneskerettighetspris. Gratulerer.

Share |

Hvordan kan psykologer bruke menneskerettighetene?

Hvordan kan menneskerettighetene bli et praktisk verktøy for psykologer?  Meld deg på  jubileumsseminar 29. november. Last ned program

Forhandlinger, tillitsvalgtkurs, juridiske spørsmål

Telefontid 12:15-15:00

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.