Stortingsvalget 2017

Kjære folkevalgte. Dere har en jobb å gjøre for å løse en av våre aller største folkehelseutfordringer; psykiske lidelser. Her er tre områder som krever innsats. Vil du vite mer om bakteppet, gå til fakta om psykiske lidelser.

Gutt med globus

Folkehelse

God psykisk helse er en av de viktigste byggesteinene i et godt liv. Vi må lage gode miljøer for barna våre, der helse skapes; i barnehagen, på skolen og i fritiden.

Glade barn

Primærhelse

Er hjelpen bare «én telefon unna», og det er «én dør inn» til et teambasert hjelpeapparat, får ikke psykiske helseproblemer tid til å utvikle seg til noe alvorligere og bidrar ikke til køer i spesialisthelsetjenesten.

Gutt med labyrint på tavle

Spesialisthelse

Jo alvorligere lidelse, jo større vil behovet være for variert hjelp. Noen trenger hjelp fra flere tjenester samtidig.

Høyres logo

Psykologforeningen finner mye bra om psykisk helse i forslaget til partiprogrammet. Vi har likevel noen forslag som kan styrkes før det gjøres til plattform for valget i 2017.

SVs logo

I Psykologforeningen har vi lest den delen av partiprogrammet som omhandler psykisk helse. Vi finner mye som er bra, her er noen tips til forbedringspunkter som dere kan ta med inn i landsmøtesalen 17.-19. mars.

Når dere samles til landsmøte 24.-26. mars. for å utforme politikken for neste stortingsperiode, har vi noen tips til hvordan dere kan ta grep for å sikre bedre psykisk helse for befolkningen.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ PublishPersonvern