Testbruk

Her finner du nyheter fra og retningslinjer, standarder og anvisninger for testfeltet

Psykologforeningen har endret sine anbefalinger om oppbevaring og utlevering av testmateriell.

Det må være et myndighetsansvar å sette nødvendige prosesser i gang for å sikre helsevesenet tilgang på kvalitetssikrede verktøy.

Den nevropsykologiske undersøkelses metoden NEPSY-II er nå oversatt til norsk. Metoden brukes til å kartlegge kognitive fungering hos barn i aldersgruppen 3–16 år.

Det elektronisk tidsskriftet PsykTestBarn er godkjent som vitenskapelig publiseringskanal på nivå 1.

Den europeiske føderasjonen av psykologforeninger (EFPA) har revidert sin modell for å vurdere tester.

Vil tester blir overflødige i fremtiden? Ikke usannsynlig, i følge testguru Michael Kosinski, direktør ved Operations for The Psychometrics Centre ved University of Cambridge.

Fra 1. januar 2012 har Norsk psykologforening medansvar for hvilke krav som skal stilles arbeidspsykologiske tester og testbrukere. Arbeidet skjer innenfor rammen av sertifiseringsordningen som driftes av Det Norske Veritas (DNV).

Helsedirektoratet svarer nei på Psykologforeningens forespørsel om ressurser til å tilpasse utredningsinstrumenter til minoriteter. Det går fram av et brev datert 31. august 2011.

Psykologforeningen skal ikke lenger godkjenne andre yrkesgrupper for bruk av Wechslertester. Årsaken er at dagens ordning er blitt for omfattende og ressurskrevende.

Kunnskapssenteret lanserte 15. august et nytt nettsted med informasjon om måleegenskaper ved tester og kartleggingsverktøy for psykososiale tjenester.

Det er kommet en ny, autorisert versjon av testverktøyet SCL-90-R, som er en omfattende test for vurdering av psykiske plager og symptomer hos voksne.

Norsk psykologforening gjorde 10. februar 2000 følgende vedtak:
ITC-International guidelines for test-use  vedtas som standarder for norske psykologers testbruk.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ PublishPersonvern